Opnieuw drugs uit Suriname gevonden in Jamaica
02 Jun 2019, 14:27
foto


De politie onderzoekt een cocaïnevangst ter waarde van 17 miljoen Jamaicaanse dollars (ongeveer US$ 126.000) bij in de Jamaicaanse haven Port Bustamante. De cocaïne met een gewicht van 12 kilo werd donderdag gevonden in een lege container uit Suriname.

Het Jamaica Customs Agency meldde vrijdag dat leden van het Contraband Enforcement Team, de Narcotics Division en andere diensten een operatie op de haven uitvoerden. Daarbij zijn ze gestuit op tien pakketten met de illegale drug in een lege container uit Suriname. Er zijn nog geen arrestaties verricht, melden de Jamaicaanse media.

In een andere kwestie is een 37-jarige man gisteren in de Bahama's veroordeeld voor drugsgerelateerde misdrijven. Lucas Lewis van de Bahama's beweerde in de rechtbank dat een vrouw in Suriname hem US$ 12.000 had betaald om de drugs te transporteren. Hij was met Caribbean Airlines vanuit Suriname naar Jamaica gereisd om vervolgens zijn reis voort te zetten naar de Bahama's.

De man werd vorige week op de Lynden Pindling International Airport in de Bahama's gearresteerd met 4,5 kg cocaïne in zijn bagage. De drugs hadden een waarde van meer dan US$ 60.000. Volgens een proces-verbaal van de politie observeerden medewerkers van de Drug Enforcement Unit dinsdag tegen 14.00 uur een man in de douanehal, die bij het zien van de functionarissen op een verdachte manier begon te handelen. De officieren onderzochten de man en zijn tas daarop en vonden de drugs.

Hij werd aangehouden en aangeklaagd voor het in bezit hebben van gevaarlijke drugs met de intentie deze te verkopen, samenzwering om gevaarlijke drugs te bezitten, het importeren van gevaarlijke drugs en samenzwering om gevaarlijke drugs te importeren. Lewis pleitte schuldig aan de drugsgerelateerde misdrijven. Voor elke aanklacht is hij veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April