PL: Resultaten opiniepeiling in schril contrast met veldanalyses
30 May 2019, 01:56
foto


Het Kennisinstituut van de Pertjajah Luhur (PL) heeft Marten Schalkwijk van NGO Instituut voor Kaderontwikkeling en Onderzoek in Suriname (Nikos) schriftelijk uitgenodigd om samen van gedachten te wisselen over de resultaten van de meest recente opiniepeiling van het instituut. Zij stelt dat die resultaten voor wat betreft de positie van de PL in Wanica in schril contrast staan met de eigen informatie van de partij. 

Voorzitter Nasier Eskak van het PL-Kennisinstituut zegt in de brief met belangstelling notitie te hebben genomen van de resultaten van de opiniepeiling van Nikos, zoals verschenen in de media op 29 mei 2019. In betreffende opiniepeiling wordt gesteld dat de Pertjajah Luhur conform deze steekproefpopulatie goed is voor maar 1,2% van het aantal stemmen en zelfs haar zetel verliest in Wanica.

“Voornoemde resultaten zijn in schril contrast met de eigen informatie waarover de Pertjajah Luhur beschikt met betrekking tot het district Wanica. Het resultaat van de afgelopen verkiezingen wijst ook uit dat de Pertjajah Luhur steeds een zetel heeft binnengehaald.

Gaarne nodigt het Kennisinstituut u hierbij uit om samen over de resultaten van desbetreffende opiniepeiling, afgezet tegen de eigen informatie van de Pertjajah Luhur, van gedachten te wisselen. We schikken ons aan de dag en tijd door u aangegeven”, geeft Eskak in de brief aan. 

Advertenties

Saturday 04 May
Friday 03 May
Thursday 02 May