Sportjournalisten doen mee aan Zuid-Amerikaanse Spelen
18 May, 05:24
foto
De delegatie van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname op de luchthaven, kort voor vertrek naar Colombia. (Foto: VSJS)


Een acht personen tellende delegatie van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname is vrijdag afgereisd naar Bucaramanga, Colombia. Zij zullen deelnemen aan de vierde Zuid-Amerikaanse Spelen voor sportjournalisten. Het toernooi duurt van 20 tot en met 24 mei. Negentien landen hebben hun deelname bevestigd. Suriname komt uit op de onderdelen atletiek, bowling, futsal, pool en tafeltennis. Er staat ook schaken op het schema. Futsal en atletiek hebben de meeste deelnemers.

De delegatie bestaat uit voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde. De delegatie zou groter zijn, maar vanwege werk en andere omstandigheden zijn zeker vier collega's niet meer meegegaan, meldt de vereniging. 

Bij vorige participaties is het Suriname steeds gelukt in de prijzen te vallen. Onder anderen Eenig, Soeltan, Rakesh Parag en Zalman wonnen in Brazilië en Mexico medailles. Romeo vindt het belangrijk voor de organisatie om mee te doen. "We zijn deel van de Amerika's en de gedachtegang achter deze spelen is de verbroedering."

Hij is blij dat de groep steeds groter wordt. Romeo zegt dat de afvaardiging gaat om prijzen te winnen, "maar dat is niet het allerbelangrijkste". Hij zal ook het congres van AIPS America in Bucaramanga bijwonen.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September