Regering: uitspraken over koersstijging lokken onrust uit
15 Feb, 13:17
foto


Er is absoluut geen reden om bezorgd te zijn over de ontwikkeling van de economie, stelt de regering de samenleving gerust in een persbericht. Zij roept de samenleving op om “geen geloof te hechten aan voorspellingen over het omhoog springen van de koers.” De regering zegt dat zulke uitspraken onrust en wanorde uitlokken.

De uitspraken van Bousaid en Ramautarsing bij de recente VES-receptie hebben “totaal geen economische grondslag”, gaat de regeringsverklaring verder. De uitspraken zijn een uitgezet plan om de regering schade te berokkenen, vervolgt de verklaring. “Deze beweringen worden geaccentueerd in de politieke reacties op het ontslag van de governor van de Centrale Bank van Suriname.”

Naar de verkiezingen toe wordt van alles uit de kast gehaald om de regering een hak te zetten en met wilde oproepen paniek te zaaien, laat de regering via het Nationaal Informatie Instituut optekenen. “Het deert hen niet dat dit juist in het nadeel werkt van de burgerij.”

De regering wenst te benadrukken dat de financiële instituten zijn geïnformeerd over het te volgen pad na het ontslag van de governor. De banken hebben volgens de regering benadrukt dat rust en koersstabiliteit voor hen van essentieel belang is voor de bedrijfsvoering en dat er gestaag zal moeten worden gewerkt aan knelpunten in het betaal- en kasstortingen verkeer. De regering zegt dat de banken haar hebben geadviseerd om een gebalanceerd financieringsbeleid te voeren. Ook zouden volgens de regering de cambio’s zich hebben toegezegd een “volwaardige en stabiliserende bijdrage aan het totale SRD en vreemde valuta geldverkeer te zullen leveren.”

De regering benadrukt dat zij een ordelijk overdracht waarborgt en dat de Centrale bank conform de bankwet haar taken zal blijven uitoefenen.

Monday 23 September
Sunday 22 September
Saturday 21 September