Brazilië: Tien doden bij modderstroom Rio de Janeiro
11 Nov, 10:51
foto
Reddingswerkers in Rio de Janeiro hebben 24 uur onafgebroken gewerkt. (Foto's: AFP)


Reddingwerkers zoeken naar overlevenden van een aardverschuiving in Brazilie waarbij 10 mensen zijn gedood, onder wie minstens één kind. Het incident gebeurde in de vroege uren van zaterdag in de deelstaat Rio de Janeiro, na twee dagen van zware stortbuien.

Een rotsblok gleed een helling af en sloeg een groep huizen in de stad Niterói, vertelt de lokale brandweer. Vrijwilligers hebben zich bij brandweerlieden en wetshandhavers aangesloten en een ketting van emmers gemaakt om modder en puin te verwijderen.

Het nieuwsnetwerk van Globo zei dat de groep in stilte werkte, zodat ze eventuele slachtoffers onder de aarde konden horen. Verlichtingstorens werden ingesteld zodat dat de zoektocht kon doorgaan tot zaterdagavond en zondagochtend.

Lokale media zeiden dat er tot nu toe minstens elf mensen zijn gered, onder wie minstens twee kinderen. De meerderheid werd naar verluidt gevonden met de hulp van speurhonden. Een aantal huizen en een pizzeria zouden zijn getroffen door de aardverschuiving, meldden lokale media.

Aardverschuivingen en overstromingen komen vaak voor in Brazilië - de meest dodelijke was in 2011, toen hele hellingen instortten na zware regenval, waarbij bijna 1.000 mensen in de deelstaat Rio de Janeiro omkwamen.

Friday 24 May
Thursday 23 May
Wednesday 22 May