Suriname boekt successen bij elimineren van malaria
08 Nov, 22:40
foto
Overhandiging van de oorkonde aan de medische Zending. (Foto: MZ)


De Medische Zending is door minister Antoine Elias van Volksgezondheid onderscheiden voor haar bijdrage aan de eliminatie van malaria in Suriname. De plechtigheid vond dinsdag plaats in Hotel Krasnapolsky in verband met ‘Malaria day for the America’s’. In het kader hiervan is er een National Malaria Elimination Plan Suriname uitgebracht voor 2018-2020.

Uit recente cijfers van september 2018 blijkt dat er landelijk 18 mensen malaria opliepen in Suriname en 141 mensen die met malaria het land zijn binnengekomen. Malaria in Suriname is nog niet geheel uitgeroeid, maar als er een vergelijking wordt gemaakt met een aantal jaren terug waarbij er in Suriname meer dan 15.000 mensen per jaar malaria kregen, heeft het land successen geboekt bij het elimineren van deze ziekte.

Met de oorkonde voor de MZ, is vooral de inspanning van de MZ-microscopisten, gezondheidsassistenten en de overige MZ-medewerkers gewaardeerd, zegt de Public Relations van de organisatie. Minister Antoine Elias heeft ook PAHO en Global Fund in dit verband gewaardeerd.