Leiding AZP betreurt polemiek oogheelkundige zorg
08 Nov, 00:02
foto
Claudia Redan, algemeen directeur van AZP.


De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) betreurt de polemiek die ontstaan is over de oogheelkundige zorg in het district Nickerie. Het Mungra Medisch Centrum (MMC) voert het Milagros project uit waarbij 223 personen worden geopereerd. Sinds 2010 was het project van de Venezolaanse artsen stopgezet om uiteenlopende redenen.


Het Suriname Eye Center heeft als afdeling/business Unit van het AZP de afgelopen jaren binnen zijn mogelijkheden, bijzonder goed werk verzet over geheel Suriname. Dit middels vele missies naar de districten en het verre binnenland en ook de outreach naar de gemeenschap met de mobiele polikliniek 'de oogbus', zegt algemeen directeur van AZP, Claudia Redan.

"Desalniettemin ondersteunen wij en juichen het initiatief van MMC om dagelijks oogheelkundige zorg in het district en omgeving beschikbaar te hebben toe.
Het is een stap vooruit naar toegankelijke zorg. De directie van het AZP wenst het MMC veel succes toe met deze nieuwe dienstverlening en zegt haar volledige ondersteuning toe," laat Redan optekenen.