Punwasi deelt zijn ervaring in studieleerboek
30 Aug 2018, 02:42
foto
'Materieel Strafrecht in Suriname' is verschenen van de hand van oud-procureur-generaal, Soebhas Punwasi.


Oud-procureur-generaal Soebhas Punwasi heeft een studieleerboek met als titel, Materieel Strafrecht in Suriname uitgebracht. Dit boek is bestemd voor vergevorderde bachelor studenten Rechten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname alsook voor vervolgingsambtenaren, officieren van justitie en docenten Rechten. Het is zijn eerste boekpublicatie.

De voorzitter van het universiteitsbestuur, Jack Menke, kreeg woensdag een exemplaar van het boek overhandigd. Punwasi die tevens docent is aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname, heeft ervoor gekozen met dit boek niet te veel in de diepte te gaan. Hij wil middels deze publicatie zijn jarenlange ervaring op een praktische manier delen.

Volgens het ex-hoofd van het Openbaar Ministerie is dit boekwerk tevens een nalatenschap voor studenten. Het is herkenbaar voor Surinaamse studenten die veelal gebruik maken van Nederlandse boeken. Punwasi is de mening toegedaan dat er een gap bestaat tussen het taalbesef van Nederlandse en Surinaamse boeken. Het boek is daarom ook gefocust op het materieel strafrecht zoals het in Suriname word toegepast.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April