Surinaams geluid op internationale songfestivals
16 Mar 2018, 22:23
foto
Ralitza Raafenberg en Tannisha Spa met hun begeleiders op bezoek bij de directeur van Cultuur, Elviera Sandie (l) (Foto: Sven Tjon a Meeuw)


De winnares van het Voice Gospel Suriname, Ralitza Raafenberg (18), doet mee aan het Internationaal scholierensongfestival ‘Podium Des Lycees’ zaterdag 17 maart in Cayenne. De wedstrijd wordt georganiseerd door L’association Animation Guyane. Tannisha Spa (14) zal in april meedoen aan het Defilyceens Internationaal scholierensongfestival op Guadeloupe. Zij is geselecteerd door de zangtalentenjacht ‘Youth Voice’ 2015.

Raafenberg is student van het Openbaar Atheneum. Hellianthe Redan, oprichter en voorzitter van de Stichting S.S. Music Art Foundation en de moeder van Ralitza Raafenberg zijn meegereisd als begeleiders. De groep is woensdag vertrokken en keert zondag terug. Spa zit op de Forweinschool. Ze wordt begeleid door haar vader en Majorie Helstone van de Stichting S.S. Music Art Foundation en keert op 6 april terug.

Raafenberg en Spa hebben voor vertrek, in gezelschap van Redan een kennismakingsbezoek gebracht aan Cultuurdirecteur Elviera Sandie. De stichting heeft naar fondsen gezocht om deelname aan de evenementen mogelijk te maken. Sandie heeft de organisatie waar mogelijk steun toegezegd.

De genoemde internationale zangevenementen worden sinds het jaar 2000 georganiseerd en zijn belangrijke meetmomenten voor de jonge opkomende Surinaamse talenten. Landgenoten zoals Natalie Mossel, Jo-Anna Blackman, Shanice Redan en Naomi Pikintio zijn al op de 1e plaats geëindigd, meldt het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March