Suriname wint brons tijdens paardenrace in Hongarije
26 Sep 2017, 18:36
foto
Jean-Pierre Polanen en team captain Antoinette Busropan met de prijs die Suriname heeft behaald in Hongarije.


Tijdens de internationale paardenrace in Boedapest, Hongarije, heeft Jean-Pierre Polanen Suriname op de kaart gezet. In een zinderende finale behaalde hij de derde plaats. De 'National Gallop' is een groots jaarlijks paardensport evenement in Hongarije, gehouden op het befaamde Heroes Square, dat voor deze gelegenheid voor twee dagen wordt omgebouwd tot een heuse ren arena.

Polanen deelt mee dat het evenement tienduizenden toeschouwers trekt. De nationale en internationale finales worden door een miljoen tv-kijkers gevolgd. Jockeys uit twaalf landen hebben deelgenomen aan de race. VS, Suriname, China, Servië, Turkije, Slowakije, Tjechische Republiek, Slovenië, Roemenie, Uzbekistan, Mongolie en Hongarije waren van de partij.

De jockeys reden de afstand van 1100 meter niet op eigen paard, maar kregen traditiegetrouw via een loterij in Hongarije gefokte Arabische volbloeden toegewezen. Het Surinaamse team bestond uit jockey Jean-Pierre Polanen en team captain Antoinette Busropan.

Suriname drong door tot de finale en werd daarin derde na China en Servië. Op basis van deze uitzonderlijke prestatie voor een nieuw land in dit evenement werd het team uitgenodigd om ook deel te nemen in 2018.
Advertenties

Sunday 28 April
Saturday 27 April
Friday 26 April