PTC krijgt praktijkmaterialen van Kosmos Energy
22 Mar 2017, 18:23
foto
Vishaal Lachan, docent Werktuigbouwkunde en Infrastructuur, legt de werking uit van een hardheidsmeter. (Foto: PTC)Het Polytechnic College Suriname (PTC) heeft praktijkmaterialen ter waarde van US$ 67.500 in ontvangst genomen. De donatie komt van de Amerikaanse olie- en gasexploratie productiebedrijf, Kosmos Energy. De materialen zijn bestemd voor de bachelorprogramma’s Werktuigbouwkunde en Infrastructuur van het PTC.

De Surinaamse overheid subsidieert het opleidingsinstituut gedeeltelijk. De belangrijkste inkomsten van het instituut komen van het collegegeld. Aangezien deze inkomsten onvoldoende zijn om waardevolle praktijkmaterialen aan te schaffen, gaat het PTC partnerschappen aan. Ook met donoren wordt gewerkt op een win-win basis. Het instituut streeft ernaar op de marktpositie van het Surinaams bedrijfsleven te verstevigen en te verbeteren door bekwaam kader af te leveren.

PTC-directeur Robby Holband is ingenomen met de donatie. “Het PTC biedt praktijkgericht onderwijs aan en zal deze schenking benutten om beter in te spelen op de vakspecifieke eisen van de bachelor programma’s Werktuigbouwkunde en Infrastructuur.” De schenking van Kosmos Energy Suriname vloeit voort uit zijn Corporate Social Responsibility verplichtingen. “Wij leveren graag een bijdrage aan de ontwikkeling van het technisch onderwijs en het helpen oplossen van technische vraagstukken,” zegt Mike Resomardrono, Externel Affairs Manager van Kosmos Energy. Volgens hem heeft het PTC in de afgelopen twintig jaren bewezen gekwalificeerd kader af te leveren.

De donatie voor de aanschaf van de praktijkmaterialen is vorig jaar gedaan, maar de materialen zelf zijn dinsdag overhandigd. Studenten en docenten zijn getraind om de nieuwe apparaten te gebruiken.

Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April