Carrington krijgt hoogste onderscheiding republiek Suriname
13 Oct 2010, 03:30
foto


De secretaris-generaal van de Caricom, Edwin Carrington, kreeg dinsdagavond de hoogste onderscheiding van de republiek Suriname. Staatshoofd Desi Bouterse benoemde hem tot 'drager van het Grootlint in de Ere-Orde van de Gele Ster'. Ook assistent secretaris-generaal Edward Green, werd gedecoreerd. Beide toppers van de Caricom kregen de 'youth life time award'.

President Bouterse stelde Carrington als voorbeeld en roemde hem om zijn vele verdiensten in de Caricom. Carrington heeft achttien jaar gediend als secretaris-generaal en heeft zijn deskundigheid in alle opzichten getoond. Onder zijn leiding is de Caricom uitgegroeid tot een toonaangevende organisatie. Carrington heeft een grote bijdrage geleverd tot de eenwording van de regio. Hij gaat in december met pensioen.

Carrington en Green waren beiden sprakeloos over de mooie woorden die aan hen adres werden geuit. Zij merkten op dat ze diep geroerd zijn en deze waardering niet hadden verwacht. De gewezen jeugdambassadeurs waren vol lof over deze functionarissen, die hen als gelijkwaardige partners hebben behandeld. Suriname heeft een leidende rol in de Caricom als het gaat om participatie van de jongeren.

Carrington en Green zeiden dat ze alle vertrouwen in het hebben dat het goed zal gaan met de Caricom wanneer Bouterse in 2011 de organisatie zal leiden. Zij zijn overtuigd van dat de Caricom onder voortreffelijke leiding zal zijn. De Caricom-toppers prezen de prestaties van Suriname en zijn ervan overtuigd dat er een grotere rol weggelegd is voor ons land. Zij waren bijzonder geroerd door de onderscheiding die zij ontvingen en zeiden dat zij Suriname in hun hart hebben gesloten.

President Desi Bouterse en Edwin Carrington, secretaris-generaal van de Caricom, brengen een toost uit. (Foto: Ramon Keijzer)

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May