Talentvolle personen belicht op Kinderboekenfestival
28 Mar 2015, 04:30
foto
Kinderen van Fatimaschool met 'Scrappy-W' op de foto.


Mensen met uiteenlopende talenten zijn vrijdag, de vijfde dag van het Kinderboekenfestival (KBF), belicht. Mensen met een talent zijn onder een vergrootglas geplaatst. "Ik hou me bezig met muziek, dat is mijn talent", vertelt artiest 'Scrappy-W' (Claude Dingen). Hij legt de leerlingen van de Fatimaschool uit dat hij al negentien jaar bezig is met muziek. De artiest zal blijven zingen zolang hij dat kan, fluistert hij het op het eind.

John Clay speelt ook piano naast zijn talent als zanger. Hij verdient wel veel geld met zijn talent. Jincia Carbin is een jonge danser van de Fatimaschool. Zij wordt door haar klasgenoten geïnterviewd. Jincia vertelt dat ze haar talent zeker goed zal combineren met haar studie. "Be your own hero", is de dansgroep waarvoor ze al 4 jaren danst.

Leerlingen van de OS Garnizoenspad waren op bezoek in de stand van de schrijvende pers. Op hun informatietocht hebben ze de volgende tip meegenomen"niet in aanraking komen met de politie, want dat is geen goed talent". De 'journalisten' waren ook op bezoek in de stand van de Rekenkamer. Zij weten nu dat uitgaven van de overheid gecontroleerd worden. De uitgaven worden getoetst om na te gaan of het geld goed is besteed.

Elisabeth Fontinie

Vandaag is het de laatste dag van het KBF op het KKF-terrein. Kinderen en begeleiders kunnen 's morgens en 's middags daar terecht.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April