Brunswijk investeert zwaar in professionalisering IMT
15 Aug 2014, 09:00
foto
Clubpresident van IMT, Ronnie Brunswijk, heeft zijn spelers toegesproken tijdens de eerste meeting in Hotel North Ressort.


Ronnie Brunswijk heeft zwaar geïnvesteerd in zijn club, Inter Moengo Tapoe (IMT). De clubpresident heeft voor het komende voetbalseizoen al meer dan een kwart miljoen US Dollar besteed aan zijn club en SV Notch. IMT wil dit jaar clubkampioen worden van de Caribbean Football Union (CFU).

Volgens Brunswijk is naast het kampioenschap belangrijk nu volledig een profteam te worden. Er is een plan uitgestippeld en de eerste stappen zijn gezet om de regerende kampioen te transformeren tot de eerste profclub van Suriname. "We zijn niet te stuitten dit jaar", zei Brunswijk donderdag tijdens de eerste formele bijeenkomst van de club in Hotel North Ressort. "We zijn in staat het Surinaams voetbal binnen de regio weer op een voetstuk te plaatsen en dat gaan we ook bewijzen". Op haast alle linies is er versterking gekomen. Nieuwkomers zijn onder meer Rocky Kaisse, Albert Nibte, Romano Houttuin, Vitorino Pinas en Jurmain Valley.

De eerste stappen om de club te professionaliseren zijn reeds gezet. Tijdens de laatst gehouden Fifa managementcursus heeft de club zich verrijkt met deze kennis. Er komen profcontracten voor de jongens alsook een vast inkomen. IMT zal ook een eigen brand dit jaar ontwikkelen. Brunswijk benadrukte dat de discipline zowel binnen als buiten het veld op de eerste plaats staat. De clubtrainingen zullen worden opgevoerd. Er komt ook nog een buitenlandse trainer van FC Groningen, die coach Hesron Jeroe zal bijstaan. Brunswijk verwacht dat zijn club de meest gedisciplineerde wordt tijdens het SVB hoofdklasse seizoen.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March