Drie kopballen bezorgen IMT winst op Takdier Boys
21 Dec 2013, 21:30
Inter Moengo Tapoe in afwachting op de vrije trap.

Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft in de uitwedstrijd de thuisploeg Takdier Boys in het Eddy Blackman Stadion met 3-1 verslagen. Met deze winst komt IMT op elf competitiepunten uit zeven wedstrijden. IMT begon de eerste helft heel fris. Takdier Boys kon in deze beginfase moeilijk tot goed spel komen.

IMT bleef in het offensief. Uit een hoekschop kon Akeem Kwasi die vrijstond, makkelijk inkoppen. Kort voor rust trok Takdier Boys het spel naar zich toe. Vooral de aanvallers Melvin Valies en ex-IMT speler Sirano Amoeferi bleken gevaarlijk en op scherp te zijn. Takdier Boys kreeg na een overtreding van een IMT-speler in de 16 meter zone een penalty. Clubtopscoorder Melvin Valies maakte geen fout en bracht de thuisploeg op gelijke hoogte; 1-1. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft begon in een heel hoog tempo. Beide ploegen zochten constant de aanval op om zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door ongeoorloofd spel op verdediger Joel Baja werd een speler van Takdier Bpys rood gekleurd. De strijd werd grimmiger, een voorzet van Yfes Vlijter op het hoofd van Claudio Pinas, bracht IMT op voorsprong 2-1. Wederom op aangeven van Vlijter vanuit links, stelde Amakiti Maasie middels een kopbal de winst voor IMT veilig 3-1. Alles wat de klok sloeg was IMT.

De wedstrijd WBC-SV Notch in het Ronnie Brunswijk stadion eindigde 3-3.