Carifesta XI Filmfestival krijgt gevarieerde invulling
14 Aug 2013, 13:00
foto


Het Carifesta XI Filmfestival heeft al 125 inzendingen uit onder meer Cuba, Peru, Venezuela, Curaçao, Haïti en Guyana ontvangen. Onder de inzendingen bij The Back Lot zijn er lange films en documentaires, maar ook shorts, animatiefilms en muziekvideo’s. Het filmfestival duurt van 19 tot en met 23 augustus in TBL Cinemas, en wordt er één vol Caribische en Zuid-Amerikaanse films.

Het programma wordt afgewisseld met een selectie van films uit de Travelling Caribbean Film Showcase. Films zoals ‘Wan Pipel’ van Pim de la Parra, ‘Psst, schatje’ en documentaires over Trefossa en Lieve Hugo zijn inzendingen van of over gastland Suriname. Naast de filmvertoningen zullen inleiders uit Hollywood, Peru en Costa Rica masterclasses verzorgen over filmproductie. Onderwerpen die daarbij aan de orde zullen komen zijn onder meer scenario ontwikkeling, (co-)produceren, distributie, marketing en promotie van films. Pim de la Parra zal de master class ‘Low budget filmmaking in the Caribbean’ verzorgen, zegt The Back Lot.

Workshops voor jongeren
Kinderen zullen ruimschoots aan hun trekken komen in de kids corner, met de workshop ‘Watch That Sound’. Kinderen vanaf 12 jaar zullen daar leren hoe zij een eigen soundtrack voor een film kunnen maken. Jongeren vanaf 14 jaar leren in de workshop Digital Playground binnen enkele uren een korte film maken.

Animae Caribe uit Trinidad zal voor het eerst animatie-workshops geven aan jongeren tussen 15 en 29 jaar. In drie verschillende workshops worden verschillende animatie technieken, zoals 2D Animaties, 3D Modelling Technieken en Stop-Motion, aangeleerd. De workshops en masterclasses vinden plaats in TBL Cinemas en IGSR, op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.
Advertenties

Saturday 27 April
Friday 26 April
Thursday 25 April