Leden Pro Barber Events verwennen vaders Huize Ashiana
16 Jun 2013, 16:30
foto
De vaders van Huize Ashiana krijgen een 'haircut' van Pro Barber Events.


"Dus ie de zeker dat den dames o luku mi", grapt de oude man terwijl hij over z'n grijze haren strijkt. "Ja oom Moog", lacht de jonge barber. "Mi set yu kon mooi". Vandaag hebben leden van de Pro Barber Events de vaders in Huize Ashiana verrast met een professionele 'haircut'.

Pro Barber Events wordt voorgezeten door Armand Komproe. De vereniging heeft als doel om de barbers in Suriname te verenigen en om het beroep naar een hoger niveau te tillen. Dit was hun eerste evenement. "Moeders krijgen al genoeg aandacht", zegt Komproe. "We zijn gekomen om deze vaders 'special' te laten voelen. We zijn fysiek met ze bezig en we merken dat het echt nodig was." De vier barbers hebben meer dan 30 senioren in de watten gezet. De meeste senioren zaten er stil en heel 'relaxed' bij, anderen hadden zin in een 'tori' en enkelen gaven zelfs tips tijdens het knippen, het scheren, en het afwerken. Af en toe was het flink lachen met de senioren.

De barbers zijn een ervaring rijker geworden. "Dit hebben we niet voor geld gedaan maar het voelt goed. We voelen ons echt geïnspireerd om nog meer te stoppen in ons volgend evenement", zegt Komproe. Pro Barber Events is van plan in augustus de Congreshal om te bouwen tot een grote barbershop en het haar te bewerken van bekende Surinamers.

De moeite waard
"Vaderschap is een moeilijk job maar het is alle moeite waard", merkt Komproe op die vader is van een zoon. "Daarom moeten we die mannen gedenken die moeite maken voor hun gezin. Dat zijn sterke mannen."
Ludwig Letterboom is blij met de komst van de jongemannen. "Soms denk je als vader dat je het goed doet totdat je in een tehuis geplaatst wordt. Maar ja, ik heb me best gedaan. Ik hoop wel dat deze jongens vaker komen. Het is goed dat ze zo bezig zijn met ons."

Oom Moog is nog steeds bezig zijn 'new look' te inspecteren. "Ay, nu pas kan ik uitgaan. Want vanmiddag moet ik dansen. Mi ready now."
Huize Ashiana heeft nog meer in petto voor de senioren: Man Mit Man komt de vaders trakteren op een gebak en een drank en zullen vanaf 17 uur de benen losgegooid worden op de tonen van de Politie Kapel.

René Gompers