Voorwaarts wint groots van Santos in eigen huis
28 Oct 2012, 02:00
foto
Het team van Voorwaarts


Santos heeft zijn tweede wedstrijd op rij verloren. De wedstrijd eindigde in een 6-2 voordeel voor de ploeg van Voorwaarts. De ruststand was 3-1. Deze ploegen kwamen zaterdag tegen elkaar uit in Nickerie in de Eerste Klasse
Voetbalcompetitie van de Surinaamse Voetbalbond.

De doelpunten van Voorwaarts werden gescoord door Jerrel Adensiba 2x, Jermain Pinas 2x en Irvin Remak. Santos speler Derryl Austerlitz maakte een ‘auto goal’. Voor Santons scoorden Gerold Leysner en Shaquile Pelswijk. Er vielen twee gele kaarten, terwijl de speler Michellio Lim Hok Koen van Santos de rode kaart kreeg voor gevaarlijk spel.

Trainer Henry Playfair van Voorwaarts is tevreden met de uitslag. "We hebben een tactisch goede wedstrijd gespeeld, onze spitsen hebben de geschapen kansen weten om te zetten in doelpunten", zegt de coach aan Starnieuws. De ploeg is pas vier weken in training en er zijn reeds vorderingen te merken.

Leslie Leysner, trainer van Santos, vindt dat zijn ploeg een slechte voorbereiding had naar de competitie toe. Hij geeft aan dat Voorwaarts een ploeg is met meer ervaring “en dat heeft onze jongens de das omgedaan. De ploeg heeft kansen gecreëerd maar die werden niet benut. Er moeten serieuze gesprekken gevoerd worden met de spelers en dan zullen we onze doelen vast stellen”, stelt Leysner.

Edgar van Genderen