Para wordt voorzien van drinkwater
19 Sep 2012, 15:30
foto
De waterleidingbuizen die te Witsantie zullen worden aangelegd. (Foto: Marvin Moesan/BIC Para)


Tien locaties in het district Para worden voorzien van leidingwater. De dienst Watervoorziening is samen met de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) momenteel in Wit Santie en Berlijn bezig met het aanleggen van buizen.

Districtscommissaris Jerry Miranda zegt dat invulling wordt gegeven aan de belofte van president Desi Bouterse om elk gezin te voorzien van schoon drinkwater. De dorpen die veel kinderen hebben, komen als eerste aan de beurt. Dit meldt het Burger Informatie Centrum.

Waterleidingsysteem
De voorzitter van de vrouwenorganisatie van Matta Rosita Armaketo, is blij dat het dorp nu over stromend water beschikt. Via een bron wordt water gewonnen en door een waterleidingsysteem en gepompt naar de huishoudens. Dit water is gekeurd door het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) en is gezond voor de mens.

De vrouwenorganisatie zorgt voor het onderhoud van dit waterleidingsysteem. Per gezin wordt er maandelijks SRD 10 opgehaald voor ongelimiteerd watergebruik. Voor de huishoudens die niet zijn aangesloten op het systeem, bestaat de mogelijkheid om hun water bij de gemeenschapskranen te tappen. Miranda zegt dat ook op Cabendadorp een installatie komt bij een waterbron, die elk huishouden zal voorzien van schoon drinkwater.

Friday 24 May
Thursday 23 May
Wednesday 22 May