Robinhood bindt ook Transvaal aan zijn zegekar
25 Mar 2012, 23:00

In het André Kamperveen stadion wist koploper Robinhood ook in de tweede ronde te winnen van Transvaal en wel met 3-2. Bij de rust stond Robinhood met 2-0 voor.

Transvaal begon de wedstrijd heel sterk en kreeg enkele goede kansen maar benutte die niet. De ploeg van Robinhood trok langzamerhand het spel naar zich toe. De buitenspelval die de verdediging van Transvaal opzette, mislukte. Dit bracht Robinhood op een 1-0 voorsprong, gescoord door Victorino Pinas. Na ongeveer 10 minuten kwam Robinhood middels Giovanni Waal op 2-0, die een fout van de verdediging van Transvaal afstrafte.

Penalty Transvaal
De tweede helft was nog maar een paar minuten oud of Transvaal kreeg een penalty toegekend door arbiter Henry Kia. De speler Lorenzo Zoutkamp van Transvaal benutte deze penalty. Wie gedacht had dat Transvaal door dit tegendoelpunt agressiever zou aanvallen, kwam er bedrogen uit. Het was juist de ploeg van Robinhood die middels prachtige combinaties de achterhoede van Transvaal in moeilijkheden bracht. Uit deze acties kwam Robinhood op een 3-1 voorsprong.

Transvaal kon nog in de extra minuten een tweede doelpunt scoren. Zoutkamp wist voor de tweede maal doelman Ronny Aloema van
Robinhood middels een afstand schot te verschalken. Robinhood staat na 12 speelronden met 37 punten op eenzame hoogte, gevolgd door WBC met 26 punten.