Atompai na gewelddadige beroving: “Ik ga nog lang niet dood”
De overval vond donderdag plaats aan de Latourweg, waar Atompai zich samen met artiest Jackson Blai bevond. Volgens Atompai werd hij niet ‘betrapt op chillen’, maar stopte hij daar toevallig toen Blai hem vroeg te luisteren naar een verkiezingslied dat speciaal voor hem was geschreven. “Ik stapte uit om het nummer te beluisteren, en nog geen vijf minuten later hoorden we schoten”, zegt Atompai.
De daders, die in een Toyota Vitz arriveerden, stapten uit en openden direct het vuur. Atompai bleef ongedeerd, maar liep wel lichte kneuzingen op nadat hij op de vlucht een paar keer viel. “Dat ik niet geraakt ben, is te danken aan de Grote Man daarboven,” zei hij.
Bij de overval werd onder meer een tas buitgemaakt met daarin ongeveer 50.000 euro, US$ 20.000 en tussen de SRD 15.000 en SRD 20.000. Daarnaast werden een dure portemonnee met persoonlijke documenten, een iPad 2024 met naamgravure, en een goudkleurige halsketting en drie ringen meegenomen. Van Jackson Blai werd een gouden Rolex-ketting van 200 gram gestolen.
Opmerkelijk is dat Atompai nog geen uitspraken wil doen over de mogelijkheid dat hij doelwit was, om het politieonderzoek niet te beïnvloeden. Wel zegt hij enkele verdachte zaken te hebben opgemerkt. “Ik sluit niets uit, zeker als je kijkt naar de reacties op Facebook. Kandidaten van de VHP lijken te juichen. Ik wens niemand de dood toe, zelfs niet in verkiezingstijd. Ik wil ze verslaan op 25 mei – dus ze moeten blijven leven.”
Politieke ondertoon?
Atompai herinnert eraan dat zijn huis op 26 mei 2016 in brand vloog, tijdens zijn eerdere strijd om het voorzitterschap van de Politiebond. Hij vindt de huidige situatie daarmee vergelijkbaar. “Ook nu is er sprake van insinuaties en politieke spanningen". De brandstichter van toen werd uiteindelijk gearresteerd en vervolgd.Op de vraag waarom hij zulke grote geldbedragen bij zich had, reageerde Atompai dat hij normaal gesproken geen contanten bij zich heeft, maar die dag een afspraak had voor de aankoop van een perceel. Hij is mede-eigenaar van het bedrijf Akvariet Vastgoed, dat zich bezighoudt met verkavelingsprojecten, en van Akvariet Motors.
Atompai zegt zich te storen aan de maatschappelijke reacties. “Wanneer ondernemers beroofd worden, vraagt niemand waar het geld vandaan komt. Maar als een afstammeling van slaven het goed doet, is het ineens verdacht. Bepaalde mensen vinden dat wij niets mogen bereiken. Maar mijn pad wordt bepaald door God, niet door hen.”
Verdachtmakingen dat hij betrokken zou zijn bij drugshandel noemt hij laster. “Als het verkopen van drugs zo makkelijk is, laat ze het dan zelf proberen,” zegt hij fel.
Op een Facebookpost van NPS’er Wim Bakker, waarin gesteld wordt dat men niet op Atompai zou moeten stemmen, reageert hij: “Dat is puur haat, jaloezie en wrok. Toen die man 34 was, stond hij lang niet waar ik nu sta.”
Atompai benadrukt dat er weinig aandacht is voor zijn behaalde diploma’s. “Ik heb mijn bachelor, master én officiersopleiding in korte tijd afgerond, maar daar hoor je niemand over.”
Het politieonderzoek naar de overval is nog in volle gang. Atompai zegt veel steun te hebben ontvangen van zijn collega’s, waarvoor hij zeer dankbaar is.
Vandaag
Gisteren
- Beleidsplan tegen plasticvervuiling in Suriname gepresenteerd
- Vaccinatieweek 2025 van start: 'Uw beslissing telt'
- Staatsolie: Tekort aan geschoolden remt olievooruitgang
- Santokhi: Investering in maritiem onderwijs voor internationale erkenning
- Suriname, Stem bewust voor jouw toekomst
- VLS biedt petitie aan: 'Rechtsstaat ernstig ondermijnd'
- Centraal Resocialisatiecentrum geopend: Nieuwe kansen voor gedetineerden
- Kamla Persad-Bissessar opnieuw premier Trinidad en Tobago
- Vrouw omgekomen bij aanrijding Nieuw Weergevondenweg
- Suriname verdient leiders die verbinden, niet verdelen
- Bedrijf uit Dubai wil groot zonne-energieproject uitvoeren
- Kans op een enkele bui
- President moet nog beslissen over nieuw Burgerlijk Wetboek
- Column: Recht kromgetrokken op het altaar van de verkiezingsdeadline
- Invoering van acht boeken per 1 mei 2025 is onwijs
Eergisteren
- Versterking is nog geen vertrouwen
- Tijdelijke aanpassing regionaal vliegschema SLM
- Conclaaf kiest nieuwe paus, start op 7 mei
- Reactie op 'Ons politiek-bestuurlijk systeem...'
- Inbrekers stelen grote bedragen uit kluis in woning Coesewijnestraat
- Stroomstoring treft grote delen van Spanje en Portugal
- Mijn gezondheid is geen bevel
- 23-jarige bestuurder overlijdt in ziekenhuis na botsing tegen truck
- Mac Andrew: 'Arbeidsveiligheid nu ook fundamenteel arbeidsrecht'
- Beveiliging commissariaten opgevoerd na tweede inbraakpoging
- Kiezer van Suriname: Uw stem telt op 25 mei 2025!
- Bewolkt met kans op enkele middagbuien
- Anthony Nesty en Surinaamse sporters gehuldigd
- Drukken definitieve DNA-stembiljetten gestart
- Erkenning collectieve eigendomsrechten met politieke wil snel opgelost