Ballast Nedam moet euro 3.5 miljoen als compensatie
10 Dec 2011, 00:01
foto


Suriname moet Ballast Nedam euro 3.555.280 betalen voor kosten in verband met de opzegging van de aannemingsovereenkomst voor de bouw van een nieuwe brug over de Surinamerivier te Carolina. Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP) bracht deze kwestie vrijdagavond aan de orde tijdens de behandeling van ingekomen stukken.

Gajadien merkte op dat de regering een verspillend beleid voert. "Weer is er een bewijs geleverd dat functionarissen onwaarheden verkondigen. De minister van Openbare Werken heeft gezegd dat er geen contract is getekend met Ballast Nedam. En nu moet als compensatie bijkans 3.6 miljoen euro worden betaald", zei de parlementariër.

Duidelijkheid gewenst
Het assembleelid merkte op dat voor dit bedrag de brug gerepareerd had kunnen worden. Uit een ingekomen stuk blijkt dat de regering besloten heeft af te wijken van het houden van een openbare aanbesteding om het Nederlandse bedrijf Ballast Nedam te kunnen betalen. Ronald Venetiaan (Nieuw Front/NPS) hoopt dat de uitbetaling nog niet heeft plaatsgevonden.

Venetiaan stak zijn ongerustheid over deze kwestie niet onder stoelen of banken. Hij wil inzage in de contracten en de afspraken die gemaakt zijn tussen de regering en Ballast Nedam. Venetiaan vroeg of het ontslag van Ronald King als directeur van Openbare Werken ook hiermee te maken heeft. Hij wilde van de regering weten in hoeverre de bedragen realistisch zijn. "Dit is een 'skriki tori', want het is een formidabel bedrag". Er moest ook euro 17.000 in de richting van Openbare Werken, heeft Venetiaan vernomen. Hij vroeg of dit ook te maken heeft met het vertrek van de directeur van OW. Venetiaan hoopt dat er een speciale bespreking hierover komt.
Assembleevoorzitter Jennifer Simons onderschreef dat het college uitgebreid informatie moet krijgen van de regering. De informatie is nodig voor de begrotingsbehandeling die maandag gaat beginnen.
Advertenties