Styx wint eerste finale wedstrijd van Linco
04 Dec 2011, 09:00
Rafano Salim tijdens de strafscchoppen tegenover doelman Sergio Aroepa.

In de finale van de hoofdklasse Teleg Futsal playoffs heeft Styx na strafschoppen gewonnen van Linco. Bij de rust stond Styx voor met 2-1. Het was Derrick Garden die de score opende in de 7e minuut voor Styx. De strakke 'man to man dekking' van de ploeg maakte het moeilijk voor Linco om in het spel te komen. In de 12e minuut van de eerste helft kon de speler Furgil Pinas voor Linco zijn eerste doelpunt van de avond noteren. Siegfried Uralima zorgde ervoor dat Styx twee minuten later weer op voorsprong kwam.

In de tweede helft vond Linco het antwoord op de strakke verdediging van Styx en scoorde tweemaal door doelpunten van Edward Imankarijo en Furgil Pinas in de 36ste en 39ste minuut. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd gelukte het de speler Johannes Dankoi van Styx om zich te ontdoen van Romeo Karijodinomo en de gelijkmaker te scoren.
In de verlenging die hierna volgde lukte het geen van de ploegen om de zegen naar zich toe te trekken waarna er strafschoppen genomen moesten worden. Styx was hier beter en won met 9-8

Overige wedstrijden
In de 1e klasse kwamen tegen elkaar uit FC United tegen Wasgo waarbij Wasgo de rust inging met een 3-1 voorsprong. Na de rust gooiden de spelers van FC United het over een andere boeg en konden het doel 4 keer vinden. Dit was echter niet voldoende omdat Wasgo in dezelfde helft ook 3 keer scoorde en zo de eindstand bepaalde op 6-5.

Selecao en the Lions namen het in de 2e klasse finale op tegen elkaar. De ruststand was bij deze wedstrijd 2-0 voor de ploeg van Selecao die uiteindelijk won met 4-3.

In de veteranen klasse werd de sfeervolle ploeg van Barka met 8-0 weggeveegd door de ploeg van Wasgo. De rustand was 2-0.
De Zaalvoetbal bond is met verschillende attracties is gekomen om een prettige sfeer in de hal te hebben. Het publiek heeft genoten van de attracties.