Cambiel: Iedereen moet rijk kunnen worden
24 Jun, 03:13
foto
Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de ABOP houdt pleidooi voor een beter bestaan voor eenieder. (Foto: René Gompers)


Marinus Cambiel, ondervoorzitter van de ABOP, vindt dat er een nieuw systeem in het land moet komen om verandering te brengen in de gevestigde orde. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om rijk te worden. Mensen moeten een beter bestaan hebben, waardoor Sociale Zaken niet nodig is. Er moet een beter Suriname komen. Dit zei Cambiel tijdens een wijkvergadering van de ABOP zaterdagavond te Blauwgrond.

De politicus legde uit dat hij in Nickerie niet heeft bedoeld dat iedereen een Prado zal krijgen. Hij voerde aan dat mensen zodanig moeten kunnen verdienen dat ze in staat zijn een Pardo te kopen. ABOP maakt zich sterk voor een beter Suriname. Mensen in het land moeten het beter hebben. Gezinnen moeten het goed hebben. Het systeem moet zodanig zijn dat mensen die arm zijn, in staat zijn ook rijk te worden. Het moet niet zo zijn dat de rijke rijker wordt en de arme armer.

Cambiel stond ook stil bij het onderwijs. Leerkrachten die kinderen moeten klaarmaken, moeten een betere behandeling krijgen. Het loonstelsel moet worden veranderd, zodat leerkrachten een betere waardering krijgen. Als een leerkracht niet goed wordt behandeld, zullen leerlingen niet goed worden klaargestoomd voor de toekomst. Hij merkte op dat ook meer medicamenten opgenomen moeten worden in de medicijnenklapper. Mensen krijgen te vaak te horen dat ze moeten betalen voor medicijnen, omdat ze niet voorkomen in de klapper. ABOP wil dat al deze zaken worden aangepakt.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July