Copa America 2024: Argentinië wint openingsduel tegen Canada
20 Jun, 23:07
foto
Julian Alvarez scoort het eerste doelpunt tijdens Copa America 2024. (Getty Images)


In een uitverkochte Mercedez-Benz Stadium in Atlanta wacht Argentinië de taak om zijn titel te verdedigen in de 48ste editie van Copa America. Tegenstander is Canada. Zestien team strijden in de komende maand voor de titel. Ten overstaan van meer dan 70.000 toeschouwers winnen de Argentijnen overtuigend hun openingswedstrijd met 2-0.

Argentinië is heer en meester op het veld in de eerste 20 minuten, maar kan zijn overwicht niet omzetten in doelpunten.

Al heel vroeg breekt Julian Alvarez los, maar hij kan net afmaken. Alvarez verslaat een verdediger op het middenveld en ontsnapt op doel, waarbij alleen de keeper te verslaan is! Hij heeft een teamgenoot die naast hem loopt ter ondersteuning, maar kiest ervoor om zelf voor het doel te gaan, voordat een zware tik de bal te ver brengt en Maxime Crepeau de kans geeft naar buiten te rennen en de bal op te eisen.

Lionel Messi krijgt ook genoeg kansen. Rodrigo De Paul vindt Messi in het Canadese strafschopgebied, die zich omdraait en op doel schiet, maar hij ziet dat zijn schot wordt geblokkeerd. De Paul pleit voor handbal, maar de scheidsrechter is niet geïnteresseerd.

Het passerende spel van Argentinië begint nu echt te spinnen, omdat ze de bal zelfverzekerd over het veld zwaaien zonder het risico te lopen balbezit te verliezen.

Canada heeft het steeds moeilijker om aan de bal te komen. Canada maakt fouten. Het maken van overtredingen is misschien wel de beste methode van Canada om de druk op het doel te verlichten.

In de 23e minuut maakt Canada opnieuw een fout, maar deze keer is het in de aanvalszone, vlakbij de rand van het Argentijnse strafschopgebied, in een geweldige schietpositie.

Alphonso Davies neemt het schot, maar schiet in de muur voordat ook Liam Millar's vervolgpoging wordt geblokkeerd.

Op het half uur verslaat Davies een verdediger en stormt hij naar voren voordat hij de bal terugsnijdt voor Cyle Larin in het strafschopgebied. Een Argentijnse verdediger buigt de bal af in het pad van Buchanan, die zich omdraait en wild van het doel af schiet. Jonathan David strekt zijn armen gefrustreerd uit – hij arriveerde te laat in het strafschopgebied en had een betere baan gehad om doorheen te schieten.

Dat zijn drie of vier kansen rond het zesmetergebied dat de afgelopen minuten door de ploeg van Davies is gecreëerd, zonder dat daar iets van te zien is. Het gemak waarmee ze zo dichtbij komen, moet echter bemoedigend zijn.

Het is bewonderenswaardig hoe Canada speelt tegen een veel superieure tegenstander. Het moet gezegd worden: ze hadden de hele helft de beste kansen. Het moet ook gezegd worden dat ze waarschijnlijk het gelag zullen betalen voor het niet afmaken ervan.

De rust gaat in zonder een doelpunt.

Tien minuten in de tweede helft en Alvarez breekt de ban. Messi schuift Alexis Mac Allister in de Canadese box. Mac Allister neemt een tik om Crepeau te ontwijken en wordt absoluut weggewerkt door de doelman. De bal komt naar Alvarez met een gapend net en de aanvaller van Manchester City kan vanaf daar niet meer missen!

Alvarez scoorde bijna zijn tweede doelpunt binnen een paar minuten, terwijl hij zich omdraaide en schoot hij vanuit het midden van het strafschopgebied, maar Crepeau kwam neer en duwde zijn schot dit keer naast de paal.

Canada komt dichtbij. Een losse bal in het Argentijnse strafschopgebied geeft Canada bijna de kans om gelijk te maken voordat Emiliano Martinez de bal net op tijd kan binnenhalen.

Het wil maar niet lukken met Messi. Martinez pakt de bal in het Argentijnse strafschopgebied en trapt hem naar het veld, waar Messi geïsoleerd is tegen één verdediger. Hij verslaat Cornelius en ontwijkt Crepeau voordat hij opnieuw poogt om een ​​schot over het paar te chippen, maar Cornelius maakt een geweldige actie om het te blokkeren!

Twee minuten voor de reguliere 90 minuten verdubbelt Argentinië zijn voorsprong.

Messi brengt Lautaro Martinez in het strafschopgebied en de aanvaller maakt deze keer geen fout door de bal onder Crepeau en achter in het net te schuiven om de overwinning te bezegelen.

In Groep A zitten behalve Argentinië en Canada, ook Peru en Chili die morgen tegenover elkaar staan.
Advertenties

Monday 22 July
Sunday 21 July
Saturday 20 July