EBS: Door onweer veel stroomstoringen
20 May, 17:06
foto


In het afgelopen weekend waren er relatief veel stroomstoringen in het EPAR netwerk, het elektriciteitsnet van Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para, Saramacca met delen van Brokopondo en Marowijne. EBS meldt dat de weersomstandigheden (extreme regenbuien en harde windstoten) hebben voor onregelmatigheden in het netwerk gezorgd met gevolg dat vele gebieden in EPAR verstoken waren geraakt van elektriciteit. 

Ondanks de vakbondsacties wordt met man en macht gewerkt aan het oplossen van de onderbrekingen, deelt het energiebedrijf mee.Volgens het veiligheidsprotocol voor lijnwerkers wordt niet aan herstel van het elektriciteitsnet gewerkt in regen en onweer.

Gebieden die voor langere tijd waren verstoken van elektriciteit en intussen weer zijn voorzien zijn: Paramaribo: Zorg en Hoop, Beni’s Park, Morgenstond, Blauwgrond, Matretraite 4, Hernutterstraat en Kankantriestraat.
Wanica: Hannaslust
Saramacca: La Poule, Sopropoweg
Para: Pikin Poika, Rijsdijk, Domburg.
Commewijne: Lust en Rust.
Gebieden in Brokopondo.

De EBS zegt te werken aan een spoedig herstel van de arbeidssituatie en blijft alert voor het opheffen van onregelmatigheden in het netwerk.
Advertenties