Hof wijst verzoek- en bezwaarschrift Bouterse af
20 Mar, 10:21
foto
Raadsman Murwin Dubois na de zitting vandaag in gesprek met journalisten. (Foto: René Gompers)


Het Hof van Justitie heeft zojuist het verzoek- en bezwaarschrift van het advocatenteam van Desi Bouterse en de vier andere veroordeelden in de 8 decemberzaak afgewezen. De advocaten zijn niet ontvankelijk verklaard. Het Hof heeft aangegeven dat de advocaten een verzoek- en beroepsschrift mochten indienen bij het bevoegde gezag. Het Hof is niet bevoegd om te oordelen over opschorting van de beslissing van het Openbaar Ministerie om het vonnis van 20 december 2023 uit te voeren.

Bouterse moet 20 jaar gevangenisstraf uitzitten. Hij is samen met zijn ex-lijfwacht Iwan Dijksteel, die voor 15 jaar is veroordeeld voortvluchtig. Benny Brondenstein, Stephanus Dendoe en Ernst Gefferie die ook tot 15 jaar cel zijn veroordeeld, zitten in de ziekenboeg van Santo Boma. De drie veroordeelden die in detentie zijn, waren ook aanwezig op de zitting. Zij hebben het besluit van het Hof van Justitie aangehoord.

De advocaten van Bouterse hadden een verzoek- en bezwaarschrift ingediend om het vonnis op te schorten totdat het in de bodemprocedure is uitgezocht. Zij zijn niet ontvankelijk verklaard. Advocaat Murwin Dubois zei na de zitting dat het vonnis op schrift nog wordt afgewacht. Na bestudering ervan zal worden besloten wat de vervolg stappen zullen zijn.
Advertenties

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June