Pg weigert petitie Oostburg in ontvangst te nemen
01 Mar, 10:34
foto
Marcel Oostburg is gegriefd dat de petitie niet kon worden ingediend. Op het laatste moment besloot de pg de petitie niet in ontvangst te nemen.


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten de petitie die vandaag ingediend zou worden door Marcel Oostburg niet in ontvangst te nemen. Aanvankelijk mochten vijf mensen - zonder pers - naar binnengaan om de petitie aan te bieden. Op het laatste moment is door procureur-generaal (pg) Garcia Paragsingh besloten om de petitie niet te ontvangen. Via de politie is meegedeeld dat de zaak Pan-American Real Estate in onderzoek is.

Oostburg heeft meegedeeld, nadat de petitie aan de Limesgracht is voorgelezen en dat via deurwaardersexploot de petitie alsnog wordt bezorgd bij het OM. Bij de manifestatie waren ook Assembleeleden aanwezig, onder wie Edgar Sampie (ABOP/PL), Rabin Parmessar (fractieleider NDP) en fractiegenoten Ann Sadie en Stephen Tsang.

"Het gedrag van het OM is net als dat van de regering. Zich niet houden aan de afspraak", zegt Oostburg. Hij is tevreden over de opkomst, maar vindt het erg dat ondanks afspraken de petitie niet is ingediend. In de petitie wordt de pg verweten met twee maten te meten. In sommige zaken treedt de pg gelijk op, maar de Pan American zaak wordt op de lange baan geschoven.

De mensen die aanwezig waren bij de manifestatie zijn niet te spreken over de houding van het OM. Het niet accepteren van een petitie, is veroordeeld. Er is onderzoek gaande naar US$ 8 miljoen die de regering heeft betaald aan Pan American Real Estate.
pdf-icon.gif Petitie_aan_de_PG_2024_0301.pdf                
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April