Nurmohamed waarschuwt misleiders en nep-journalisten
24 Feb, 08:44
foto
Minister Riad Nurmohamed van OW. (Foto: René Gompers)


Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) slaat terug. Hij heeft aangekondigd dat hij de mensen die zijn reputatie of die van het ministerie schaden door het verspreiden van verkeerde informatie -met name op social media- gaat afstraffen via de rechter. Zulke mensen moeten ontmaskerd worden zodat duidelijk is voor wie ze werken, stelt hij.

Nurmohamed en adviseur Erwin Mohangoo zijn vrijdag op een persconferentie breedvoerig ingegaan op de lopende woningbouwprojecten. Er is lang stil gestaan bij de Panam kwestie. Numohamed merkte op dat sinds zijn aantreden er 'vervelende situaties ' zijn geweest: "Veel mensen die beschuldigingen uiten, anderen die de expert willen spelen. Jullie weten van de Corantijnbrug. Toch durft vandaag een ingenieur leugens te schrijven in de krant. Meester Mohangoo, geen grappen maken, gewoon voor de rechter sturen, laat hij daar gaan verantwoorden."  

Er gaan stappen ondernomen worden kondigt de bewindsman aan: "Waar onjuiste informatie wordt gedeeld en het schaadt onze reputatie -we geven zoveel informatie sessies- kennelijk gebeurt het opzettelijk en dat moet afgestraft worden via de rechter. We hebben geen andere keus. Vanaf nu gaan we hard optreden tegen die mensen die leugens verspreiden, misleidend zijn over het ministerie of de minister. Dat zijn geen volksvertegenwoordigers die het volk misleiden met informatie."

"En dan heb je een andere groep 'journalisten' die niet hier zijn… mensen die journalist willen spelen, terwijl het ministerie open is. Alle dossiers kun je hier lezen," vervolgt Nurmohamed. "Je merkt ook de commentaren op social media van nepjournalisten of nep deskundigen. Eenzijdig. Zodra iemand eenzijdig bezig is zijn er twee dingen; de persoon heeft zijn ziel verkocht en wordt gebruikt. Dat zijn geen representatieve mensen om informatie te verspreiden in de samenleving. Moeten we gelijk ontmantelen, ontmaskeren. Dit soort mensen moeten we ontmaskeren om te weten voor wie ze in dienst zijn, wat hun bedoeling is. En jullie (de vrije pers) moeten een handje meehelpen."

Tegen een parlementslid dat constant over hem "brabbelde" is een rechtszaak gewonnen, deelt Nurmohamed mee. Mohangoo geeft aan dat in rechtszaken die tegen OW waren aangespannen in de kwesties van de sloop van het politiebureau Gemenelandsweg en de bouw van het DNA vergadercomplex, in het voordeel van het ministerie zijn beslist.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May