Fracties NDP, BEP en NPS willen spoedvergadering stroomtarieven
23 Feb, 14:26
foto


De fracties van de NDP, BEP en de NPS willen een spoedvergadering over de EBS tariefsverhogingen. Zij hebben een brief hierover geschreven aan Assembleevoorzitter Marinus Bee. Gisteren heeft de vaste Assembleecommissie Natuurlijke Hulpbronnen in een onderhoud met de minister vernomen dat per 1 maart drastische verhogingen van de EBS tarieven zullen komen. "Wij willen onze bezorgdheid en ongenoegen uiten met betrekking tot deze onacceptabele drastische plannen van de regering", schrijven de Assembleeleden.

De haast waarmee deze verregaande maatregelen worden doorgevoerd, getuigen volgens de Assembleeleden eens te meer van onbehoorlijk bestuur en het ad-hoc beleid van deze regering. "De impact van deze maatregelen op de getergde samenleving is hoogst onverantwoord en asociaal. In grote lijnen komt het erop neer dat met deze verhogingen, voor de huishoudens, hun energie rekening zal worden verdubbeld en voor de niet-huishoudens, dat die zelfs zullen worden verviervoudigd". 

"De mening van de minister en deskundigen van EBS, dat de verhogingen wel meevallen indien de verhogingen per dag worden bekeken, delen wij helaas niet", stellen de Assembleeleden. In de praktijk is steeds gebleken dat verhogingen van EBS tarieven, onherroepelijk zullen leiden tot prijsverhogingen in de handel en de dienstverlening, met alle gevolgen van dien.

"Wij eisen dat de regering met spoed naar De Nationale Assemblee komt om tekst en uitleg te geven over deze verregaande verhogingen en hoe zij denkt de bevolking, die al zwaar gebukt gaat onder de economische omstandigheden, tegemoet zal komen." De volksvertegenwoordigers zien de vergadering op bijzonder korte termijn tegemoet.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April