Wat de toekomst ons brenge moge...
14 Feb, 08:42
foto


700 miljoen barrels ruwe olie dat is een vondst dat ons heel wat brengen zal. Menig Surinamer rekent zich reeds rijk. Onder Menig Surinamer moet u wel verstaan degenen die zich bezig houden met het Local Content waar onze president zo prat op gaat. Let wel lezers het is geen local contant want zover is het nog lang niet.

Ondanks dat het nog niet zover is, is het ook geen ver van mijn bed show meer. De media hebben het wel vaker over die olievondsten voor kust gehad. En als we de experts mogen geloven gaat de Surinamer nooit meer arm zijn en zullen we er met rasse schreden op vooruit gaan.

Voor wie de geschiedenis van ons mooi land kent weet dat dit een heel bekend geluid is. De glorierijke jaren van Suriname in de jaren 50 toen we de nummer 1 producent van bauxiet van de wereld waren hebben ook de beloofde rijkdom voor het volk niet gebracht.  Maar Suriname is een gezegend land dus lieten we de bauxietmijnen ongerehabiliteerd achter en gingen we over op goud. Vele multinationals verder met de benodigde erupties in de omliggende dorpsgemeenschappen en de beloofde rijkdom is nog steeds uitgebleven.

Maar nu is het moment aangebroken onder leiding van 'het presidentiële koningshuis en zijn luizen' gaat nu eindelijk met behulp van de 700 miljoen barrels plus aan olie, rijkdom gebracht worden voor land en volk. Natuurlijk moeten eerst de naasten geaccommodeerd worden. Vervolgens de politieke vrienden, hun vrouwen en buitenvrouwen naar goed Surinaams gebruik. 

Dan volgen de mensen die de volgende verkiezing moeten helpen betalen en de partijkas moeten spekken en hun naaste familie. O ja er moet nog royaal gedacht worden aan DNA leden die de handelingen naar het volk moeten verkopen anders zijn ze niet gemotiveerd. Tegen de tijd dat het volk aan de beurt moet komen, mag u hetzelfde resultaat verwachten zoals de geschiedenis u heeft geleerd.

Maar het kan ander en het moet anders. Ik kan u niet zeggen op wie u moet stemmen, maar ik kan u wel zeggen op wie u niet meer moet stemmen. Ik vraag u mijn Sranangmans af te rekenen met alle partijen die nu in de coalitie zitten. Ze hebben reeds aangetoond niet in staat te zijn ontwikkeling te brengen.

Een land runnen door geen schulden af te lossen en meer schulden te maken en het volk uit te knijpen met behulp van het IMF is een teken van visieloos leiderschap.  Deze regering mag nooit en te nimmer aan het roer staan van ons geliefd Suriname wanneer de eerste ruwe olie uit de grond word gepompt, indien dat wel het geval is mag u het volk niet klagen wanneer ze u kaalplukken. Want als ze er zijn betekent het dat u het volk voor ze heeft gestemd.
En dat zal armoede andermaal u deel zijn en is dat wat de toekomst brengen zal…

Ryan Pollack
HVBer  samen met u doen we het beter.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May