Start grootschalige 4-daagse oogmissie Lions clubs
09 Feb, 06:43
foto
De vierdaagse oogmissie van vijf Lionsclubs in Suriname, is donderdag begonnen. Een paar duizend mensen zijn geregistreerd en zullen worden geholpen.


Het startsein van een grootschalig oogscreeningsproject van de vijf Lionsclubs in Suriname, is donderdag gegeven in de Witte Lotus. Het project wordt uitgevoerd met het Lions Michigan-team uit de Verenigde Staten van Amerika. Een team van ervaren oogartsen, dat wereldwijd diensten verleent op het gebied van oogzorg, voert de missie uit. Het project zal vier dagen duren.

Optometrist Gary Anderson van Lions of Michigan Vision Mission Team zegt dat professionele hulp wordt geboden aan de geregistreerden en ze verder begeleid worden bij het uitkiezen van een bril met de juiste sterkte. Voor deze missie zijn in totaal 7000 brillen naar Suriname meegenomen. Na Paramaribo volgen de districten Wanica en Brokopondo.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is zeer ingenomen met dit initiatief en heeft volledige ondersteuning toegezegd voor de uitvoering van dit project. Volgens hem moet er meer betrokkenheid komen vanuit Suriname. Er is reeds een Surinaamse oogarts betrokken bij het project, maar de minister heeft opgeroepen om bij de eerstvolgende missie meer oogartsen en opticiens te betrekken.

De bewindsman is van mening dat het belangrijk is om je ogen vroegtijdig te laten screenen, waardoor de kans op een slechter zicht voorkomen kan worden. Ook erkent hij dat er een grote behoefte is bij kwetsbare groepen als het gaat om het screenen van de ogen en het verkrijgen van een bril. Hij is de oogartsen uit Michigan zeer erkentelijk, die tijdens deze missie niet alleen de ogen zullen screenen, maar de mensen ook zullen voorzien van de juiste bril.

“Het is onze eerste keer in Suriname,” zegt Anderson. Het idee ontstond 2 jaren terug tijdens een gesprek met Shefanie Vola-Vin, Chairperson organizing committee Lions International. “Ze was meteen onder de indruk van onze missie en heeft alles in het werk gesteld om ons team naar Suriname te halen,” voegt Anderson eraan toe. Hij hoopt met dit project ook een bijdrage te leveren aan het helpen van de samenleving in Suriname. Dit is zijn 42e missie. Hij heeft eerder andere landen aangedaan zoals Peru, Colombia en Mexico, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De Lions Clubs in Suriname die het project trekken zijn: Paramaribo North, Paramaribo East, Paramaribo West, Paramaribo Focus en Commewijne.
Advertenties

Saturday 22 June
Friday 21 June
Thursday 20 June