Gratis toegang Internet voor VOS-scholen gelanceerd
08 Feb, 06:49
foto
President Chan Santokhi heeft het startsein gegeven voor gratis wifi op middelbare scholen. De lancering vond plaats op de Henry Hassankhan Scholengemeenschap.


President Chan Santokhi heeft het startsein gegeven voor een pilot wifi-project voor VOS-scholen dat wordt uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC), samen met Telesur. De launch vond plaats op de Henry Hassankhan Scholengemeenschap. Tijdens de lancering is de rol van technologie binnen het onderwijs benadrukt.
 
Vanaf zijn aantreden is het de wens geweest van Santokhi om VOS-scholen te voorzien van wifi. “Het is niet zo makkelijk geweest vanwege de technische zaken en financiële druk, maar het is nu eindelijk zover en een feit. Met deze bereikte mijlpaal zal uiteindelijk de toekomst van ons onderwijssysteem verrijkt en versterkt worden”, stelde het staatshoofd.


Met dit project wordt niet alleen de internettoegang voor de scholen mogelijk gemaakt, maar wordt ook de mogelijkheid tot het verrijken van kennis en de toegang tot informatie over moderne technologieën geboden. “Door het implementeren van dit wifi-project kunnen de kinderen in het verre binnenland ook genieten van het onderwijs. Ik heb benadrukt dat er een sociaal pakket, waaronder goedkoop wifi voor de jongeren samengesteld moet worden, zodat studenten toegang hebben tot het internet en hiermee toegang hebben tot goed onderwijs”, stelt de regeringsleider.

De studenten zijn opgeroepen goed gebruik te maken van de geboden mogelijkheden, meldt de Communicatiedienst Suriname. Het project geldt voorlopig voor de VOS- scholen en als alles goed in kaart is, zal het verder uitgebreid worden naar de VOJ- scholen. Bij de lancering waren ook aanwezig minister Henry Ori en zijn team, Prewien Ramadhin, waarnemend directeur e-Gov en Mike Antonius, directeur Telesur.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May