Politie houdt voorlichtingssessie voor ouders en atleten
03 Feb, 10:44
foto


Voor ouders en talentvolle jonge atleten heeft de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname samen met buurtmanagers een voorlichtingssessie gehouden. Het doel van deze voorlichting was om meer in contact te komen met de ouders, verzorgers of begeleiders van jeugdigen. De laatste tijd worden de jeugdigen negatief besproken in de samenleving vanwege de vele vechtpartijen, gedrag en strafbare feiten die jongeren begaan.

Joëlle Verwey, die voorlichtingsmedewerker is bij de afdeling Jeugdzaken, sprak de ouders toe van de atletiekgroep Consude Atleten 2023 onder leiding van Marvin Jadi en Jenny Cheuk A Lam. De bijeenkomst werd gehouden in de vergaderzaal van Justitie en Politie. Het is de bedoeling dat ouders met deze sessie beter moeten letten op hun kinderen en hoe ze moeten handelen bij onenigheden. 

Ook wordt de nadruk gelegd op vaders om hun plaats te kennen in het leven van hun kinderen, door meer gesprekken met hen te voeren en na te gaan waarmee het kind zit en meer betrokkenheid te tonen in de opvoeding. Het is nog steeds de taak van de ouders om hun ouderschap serieuzer te nemen en daar te zijn voor hun kind, en deze de nodige liefde en aandacht te tonen. 

Verwey deed ook een oproep aan scholen, buurten, organisaties en instanties om samen de jeugd te helpen door voorlichting en begeleiding. Dit project wordt met de verschillende afdelingen binnen het Korps Politie Suriname uitgevoerd, waaronder de buurtmanagers en  Narcotica Brigade.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May