ROBBY!
31 Jan, 14:49
foto


Brand New Year in Front of Us.
We will fight to make it the best for you with the help of the creator.
You can't forget 2023 because it has made me what I am today.
Remember it when you become bigger, bolder and stronger tomorrow.


Robby, de armoede ontwikkeling kan voor een groot deel voorkomen worden als de vakbeweging gaat beseffen dat ze een belangrijke positie inneemt om die strijd aan te gaan. Je kunt niet op deze onheilspellende wijze doorgaan waarbij er grote financiële klappen vallen voor het volk.

Ik vrees dat een aantal elementen van het beleid tegen armoede niet in place is. Stop de ontwikkeling van armoede via de vakbeweging in de vorm van pakketten, lonen en pensioenen. Robby, we dompelen mensen in armoede. Wat voor een soort leiderschap hebben we? Mensen verdienen SRD 15.000 per maand. Leeftijd 60 jaar. Ze worden met pensioen gestuurd met een inkomen van SRD 9.000 per maand inclusief koopkrachtversterking. Armoedegrens gesteld op 9.000 per maand. Waarmee zijn we bezig?

Beginnen jullie alvast de leeftijd van met pensioen gaan naar 65 jaar te brengen. Of breng het op als een kostenpost bij gezonde ondernemingen. Vergeet niet dat bedrijven en personen met een fatsoenlijk inkomen nu bouwen op de offers van velen die door slecht management van leiders nu pinaren.

Robby, ik heb je ook vaker gesproken over loonsverhoging voor een deel in de vorm van een spaarloon. Denk aan de voordelen voor zowel de werkgever en werknemer. Waarom doen we het met de schuldeisers, maar met onze mensen niet? Er zijn grote voordelen voor de economie en onze psyche hieraan verbonden. Ik hoop dat jullie het inzicht inzetten. Het land, ons land moet dynamisch, modern en in alle rust met de sleutel van continue ontwikkeling nu eindelijk uit de startblokken komen!

Kijken jullie heel ernstig naar de pensioenen, jullie gaan straks medeplichtigheid worden verweten voor deze pensioenen. In de volgende 30 jaar gaan we weer tienduizenden mensen meer geleverd krijgen voor de armoedebanken en ontwikkeling door erbarmelijke en zwakke pensioenen. Het hartverscheurende van Suriname is dat prijzen, pensioenen, winsten, kapitaal en luxe van de haves gedekt is. Van loontrekker en andere inkomensgroepen, de have nots is niets zeker.

De vakbeweging moet tenminste dekking zoeken voor de pensioenen!

John van Coblijn
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May