Ondernemers krijgen steun voor investering en groei
30 Jan, 06:47
foto
14 ondernemers zijn in aanmerking gekomen voor het SURGE programma. Zij krijgen ondersteuning om hun bedrijven verder te versterken. (Foto: EZ)


Micro, kleine en middelgrote ondernemingen (MKMO's) krijgen ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ). President Chan Santokhi benadrukte bij de ondertekening van de schenkingsovereenkomst, dat de continuïteit van het Surinames Growth Enterprise (SURGE) programma heel goed is voor de economische groei. Hij kijkt uit naar de productieverhoging, professionaliteit en competitieve aard van de bedrijven die de overeenkomst hebben ondertekend.

Het programma wordt gefinancierd door de Wereld Bank Group. Veertien bedrijven hebben maandag de overeenkomst getekend in de Congreshal. Minister Rishma Kuldipsingh van EZ merkte op dat MKMO’s het kloppend hart vormen van de economie van het land en substantieel bijdragen aan onder andere werkgelegenheid en innovatie. “Het ondersteunen van deze bedrijven is niet alleen investeren in hun groei, maar ook in de veerkracht van onze economie als geheel”. De bewindsvrouw heeft haar dank betuigd aan de bedrijven die in aanmerking zijn gekomen voor de grant agreement, voor hun inzet om ondernemerschap en productie te stimuleren, meldt EZ. 

Directeur Ondernemerschap, Karishma Mathoera, wees er op dat het SURGE-programma beperkingen voor omzetgroei binnen bedrijven, met het aanbieden van business development services, aanpakt. Volgens haar worden de bedrijven hierdoor voorbereid op samenwerking met grotere kopers en veeleisende markten. Dit project stimuleert volgens Mathoera niet alleen de diversificatie binnen het ondernemersklimaat, maar ook het vrouwelijk ondernemerschap in de Marron en Inheemse gemeenschappen. "Dit project biedt ondernemers hun visie en missie binnen hun bedrijf te verwezenlijken met middelen die de operatie zullen upgraden en de omzet aanzienlijk zullen verhogen”.

Ifeyinwa Bonheur van de Wereldbank, verantwoordelijk voor het SURGE-project en directeur Eric Hansen van het SURGE-project, zeiden dat bij de uitvoering van SURGE er voor alle betrokken partijen leermomenten zijn. Een innovatief model, de Buyer-Led Approach, wordt hierbij toegepast waar de focus ligt op productie en levering van goederen en diensten die voldoen aan kwaliteitseisen van de afnemer. Ook is benadrukt, dat er een goede voorbereiding is geweest om te komen naar een stapsgewijze uitvoering van groeiplannen en business development services adviezen om onder andere machines en business supportservices, aan te schaffen volgens standaarden van de Wereldbank.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May