BLTO leden leggen werk vandaag neer
30 Jan, 04:53
foto


De Bond Leraren bij het Technisch Onderwijs (BLTO) legt vandaag het werk neer. Bondsvoorzitter René Bilkerdijk deelt mee dat tijdens een druk bezochte vergadering het overgrote deel van de leden heeft besloten in actie te gaan.

Dit besluit is genomen, omdat de BLTO geen antwoord heeft gekregen op de gestuurde brieven naar de president, de vicepresident, de minister van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur (minOWC) en de waarnemend directeur van het Beroepsonderwijs.

De leden hadden gehoopt een positieve reactie te vernemen over de uitbetaling van hun overuren en het salaris van nieuwe leerkrachten. Het is de BLTO bekend dat ook in januari niet zal worden betaald. Opgemerkt wordt dat deze situatie tientallen jaren nooit is gekend onder voorgaande regeringen.

Ook de parttimers zitten nu al maandenlang zonder inkomen. Op het ontheffings- en benoemingsbeleid vanuit het ministerie van minOWC, is er zware kritiek. De verschillende redenen waarom er niet uitbetaald is geworden, beschouwt de bond als volledig onjuist.

De BLTO rekent erop dat de pijnlijke financiële situatie door alle hooggeplaatsten heel serieus wordt genomen en verwacht op de meest korte termijn een oplossingsmodel voorgeschoteld te krijgen vanuit het minOWC. Er was een ultimatum gesteld aan het ministerie, dat maandag is afgelopen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May