ECD-personeel wil niet werken onder leiding van politie
29 Jan, 00:58
foto


Het zit niet lekker bij het personeel van de Economische Controle Dienst (ECD) dat politieagenten sinds 2020 zijn ingezet om de dienst te ondersteunen. De leiding van het ministerie van Economische Zaken heeft een van de politieambtenaren ook benoemd tot coördinator ECD. De onduidelijkheid in de rol van de politieambtenaren en van het personeel van de ECD, heeft de gemoederen bij de dienst verhit.

Het ECD-personeel heeft nadrukkelijk gezegd dat het niet onder leiding van politieambtenaren zijn werkzaamheden wil verrichten. Behalve deze kwestie zijn er nog een aantal perikelen die het personeel ertoe hebben aangezet deze week nog actie te ondernemen als de pijnpunten niet worden aangepakt.

Bevorderingen en huldigingen laten op zich wachten, terwijl de dienst al geruime tijd zit zonder diensthoofd en onderhoofd. Slechte huisvesting, geen materiaal om te werken en uitblijven van herinschaling van de dienst, zijn zaken die het personeel meer dan dwars zitten.

Glenn Swamipersad, voorzitter van de bond Economische Zaken, zegt aan Starnieuws dat er ondanks herhaalde gesprekken met de leiding van het ministerie, gedane beloften en afspraken niet worden nagekomen. Ook de werksfeer is niet om over naar huis te schrijven. De bond wil deze zaken aan de president kenbaar maken in de hoop dat er een oplossing komt in de problemen bij de ECD.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May