Brunswijk: ABOP gaat voor een betere positie in 2025
29 Jan, 00:01
foto
ABOP voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, bedankt de structuren voor het vertrouwen dat is gesteld in hem en het nieuw gekozen bestuur. (Foto: René Gompers)


"Now pas a wroko o bigin, standby for more action, sensatie, sani o pasa ini a kondre!" Ronnie Brunswijk is in zijn sas; hij is wederom gekozen tot voorzitter van de ABOP. Hij en het nieuwe bestuur hadden geen tegenstand, er was maar 1 lijst ingediend. De 'onbetwiste leider' is dwars door zijn feestelijke stemming ook heel serieus: "Ten no de" want er zal heel hard gewerkt worden om in 2025 een betere positie te verwerven. Later dit jaar, op 25 mei, zal er een massameeting worden georganiseerd. "Wan krachtmeting," kondigt Brunswijk aan. De locatie wordt tijdig bekendgemaakt deelt hij de achterban mee. En op 7 maart, wanneer hij jarig is, "wan verrassing sa de" in Moengo.

"Dit is niet de positie waarin we willen zijn," sprak Brunswijk de aanwezigen toe. "Als je verandering in deze positie wil brengen… het ligt niet alleen aan de leider. De structuren zullen ervoor moeten zorgen dat er meer mensen bij de partij komen. Deze partij met deze leider, we gaan voor niemand onder doen. Dit jaar nemen we geen enkele underdog positie. We moeten werken. Als we nu niet beginnen, halen we de verkiezingen van 2025 niet!"

Brunswijk roept op om de gelederen te sluiten; alle gekibbel moet bijgelegd worden, mensen die de partij verlaten hebben worden teruggeroepen, de partij mag niet achteruitgaan, maar slechts vooruit. "Het werk moet beginnen," benadrukt Brunswijk. "Voor mij is er nu geen dag of nacht meer. Nu is het 'ten no de'. We willen dat 2025 snel komt, zodat we kunnen stemmen. Na 2025 w'e wakti fu stem!"

Brunswijk aan journalisten: "Je weet, wanneer je voor de zoveelste keer gekozen bent, en ook nog bij acclamatie, dan betekent het dat je leden, je structuren, het volle vertrouwen in je hebben. Dat apprecieer ik ten zeerste. Ik ga in ieder geval door op de ingeslagen weg, natuurlijk met andere modaliteiten en andere wijze van propagandavoering, zodat we het maximale gaan vinden bij de komende verkiezingen."

Het bestuur zit aan tot 2027 en bestaat verder uit ondervoorzitter Marinus Cambiel, secretaris Marinus Bee, penningmeester Militia Sintelia, en leden Dinotha Vorswijk, Waldo Jeso, Miquella Huur, Carlo Ada, Freddy Palata, Inez Pané, Marvin Abiansie, Maverick Boejoekoe, Henk Deel, Mohamed Idoe, Cynthia Chin Fo Sieuw, Humphrey Dundas en Estrea Noordzee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May