Douanechef blikt tevreden terug op Douaneweek
27 Jan, 22:45
foto
De Internationale Douaneweek is in Paramaribo vrijdag afgesloten met een gala-avond. Diverse douaniers werden in de bloemetjes gezet.


Charda Girwar, hoofd van de douane, blikt zeer tevreden terug op de douaneweek. Volgens haar was het een eer voor Suriname om dit evenement voor het eerst te mogen organiseren. Vrijdag werden de activiteiten afgesloten met een gala-avond. Tijdens deze feestelijke afsluiting waren gasten aanwezig uit Aruba, Bonaire en Curaçao. 

Het doel van dit samenzijn was douanemedewerkers van verschillende gebieden de gelegenheid te bieden om te netwerken. Girwar geeft aan dat de douaneweek zeker van belang is als het gaat om een betere samenwerking met de collega’s in de regio. Er is hierbij van gedachten gewisseld over actuele onderwerpen op het gebied van douanezaken, zoals internationale handel, grensoverschrijdende criminaliteit en douaneprocedures. Dit zal de douanekorpsen helpen om beter op elkaar afgestemd te raken en om hun vaardigheden op het gebied van douanecontroles te verbeteren.

“De douaneweek is een belangrijk evenement voor de douanekorpsen van Suriname, Aruba, Bonaire en Curaçao, omdat het hen de mogelijkheid biedt om kennis te delen, samen te werken en van elkaar te leren”, benadrukt Marita Lautan-Wijnerman, hoofd der Belastingen. Het is een uitstekende gelegenheid om de banden tussen de verschillende douanediensten te versterken en gezamenlijk op te treden tegen grensoverschrijdende criminaliteit, zoals drugssmokkel en illegale handel.

Tijdens de douaneweek, die van 23 tot en met 26 januari plaatsvond, werden verschillende activiteiten gehouden om de samenwerking en uitwisseling van kennis en ervaring tussen de douanekorpsen te bevorderen, meldt de Communicatiedienst Suriname. Er waren naast een Meet & Greet ook andere activiteiten zoals een sportdag en een ceremoniële parade. De succesvolle afronding van de douaneweek markeert een belangrijke mijlpaal voor de douanekorpsen van Suriname en de ABC-eilanden, en draagt bij aan een verbeterde samenwerking en efficiëntie in de regionale douaneactiviteiten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May