Wachters en schoonmaakpersoneel RKBO organiseren zich
26 Jan, 08:43
foto
Vakbondsleider Armand Zunder


Schoonmaakpersoneel en wachters van de 82 scholen van het Rooms-Katholieke Bijzonder Onderwijs (RKBO) hebben besloten zich te organiseren. Hiertoe is de Rooms Katholieke Bijzonder Onderwijs Werknemersbond (RKWB) opgericht onder leiding van vakbondsleider Armand Zunder. Hij is ook voorzitter van de Progressieve Werknemers Organisatie (PWO).

Zunder merkt op dat na een lange voorbereidingstijd uiteindelijk de statuten van de bond in december 2023 in het Advertentieblad van de Republiek Suriname zijn gepubliceerd. De leden van deze nieuwe vakbond bestaan uit wachters en schoonmaakpersoneel. Van de 82 RKBO-scholen zijn 43 in Paramaribo, Wanica en Para. In totaal gaat het om 250-300 wachters en rond de 410 schoonmaaksters. De vakbond start binnenkort met de registratie en mobilisatie van de leden.

Het bestuur van de vakbond bestaat naast Zunder uit Dwight Arias, (ondervoorzitter), Dinesh Dinai, (secretaris), Aniel Ramnandanlall, (2e secretaris), Marciano Derby, (penningmeester), Griffin Bruijnder, (2e penningmeester), Christine Asmodikromo, Nanan Rampartab en Imro Wehl (commissarissen).

Tijdens de laatst gehouden bestuursvergadering is besloten dat de vakbond ernaar streeft om een aantal duurzame strategische allianties met andere vakbondsorganisaties aan te gaan. De aansluiting bij de oudste vakcentrale (1948) PWO moet als de eerste strategische alliantie worden gezien.

RKWB zal binnenkort een algemene ledenvergadering houden, waarin de specifieke wensen van de leden zullen worden besproken en in een wensenpakket zullen worden vastgelegd. Dit wensenpakket zal vervolgens met de vertegenwoordigers van het bestuur van de RKBO worden besproken.  

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May