Nieuw advocatenteam krijgt ruimte voor reactie op antwoord pg
25 Jan, 14:11
foto


Waarnemend procureur-generaal (pg) Astrid Niamat heeft het Hof van Justitie om afwijzing gevraagd voor wat het nieuw advocatenteam van de veroordeelden in het 8 Decemberstrafproces in zijn verzoekschrift en beroepschrift vraagt. Volgens Niamat vindt dat het gevraagde geen steun in de wet.

Vijf advocaten - Murwin Dubois, Milton Castelen, Derrick Veira, Nailah van Dijk en Martin Misiedjan - vragen in hun verzoekschrift dat het vonnis van 20 december 2023 niet ten uitvoer wordt gebracht. En als dat niet kan worden toegewezen, wordt gevraagd het vonnis te schorsen.

Op 20 december 2023 zijn de vijf cliënten van het advocatenteam, Desi Bouterse, Ernst Gefferie, Stephanus Dendoe, Iwan Dijksteel en Benny Brondenstein veroordeeld voor hun aandeel bij de 8 decembermoorden. Bouterse kreeg 20 jaar cel, terwijl de anderen elk 15 jaar moeten uitzitten. Bouterse en Dijksteel zijn voortvluchtig, terwijl de andere drie zich hebben aangemeld bij de Penitentiaire Inrichting Santo Boma.

Op de zitting dinsdag waren, Dendoe, Gefferie en Brondenstein ook aanwezig.

Dubois heeft het verzoekschrift en het beroepschrift toegelicht. Daarop heeft de wnd pg haar reactie schriftelijk overgelegd en deze toegelicht. De raadslieden hebben vervolgens gevraagd om hen in de gelegenheid te stellen op een andere datum in te gaan op de reactie van de pg. Die kans is hen gegund.

Op 13 februari zal de behandeling van het verzoekschrift en het beroepschrift worden voortgezet.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May