VHP: Beschieting op woning laffe daad
24 Jan, 20:43
foto


De VHP heeft met grote zorg kennis genomen van de beschieting op de woning van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Een tot dusver onbekende persoon heeft in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere schoten gelost op de woning van de minister. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen bij deze beschieting. De VHP keurt de beschieting met de meest krachtige bewoordingen.

De VHP kwalificeert dit incident als een laffe daad. De beschieting haalt de fundamenten van de rechtsstaat en democratie onderuit. Dit vereist een scherpe veroordeling en strengere handhavingsmaatregelen. Dergelijke terreur of intimidatie kunnen we een als partij niet tolereren.

Dit soort beschietingen passen helemaal niet in ons democratisch bestel, het is niet alleen een aanslag op de rechtsstaat en de democratie maar ook op de vrijheid van leven. Als dit schietincident gericht is tegen de minister of de huisgenoten dan druist dit in tegen de grondrechten als de vrijheid van het leven. Wat er ook ten grondslag moge liggen, er is geen plaats voor anarchie binnen onze rechtsstaat.

Het is tot nu toe niet duidelijk waarom deze onbekende persoon overgegaan is tot het plegen van dergelijke lafhartige daad. Niemand heeft het recht, het heft in eigen handen te nemen. De VHP zal onder geen beding toestaan dat een persoon of personen de rechtsstaat en de democratie aantasten en in gevaar brengen. Dit soort handelingen vormen een bedreiging voor de veiligheid van de samenleving.

De VHP wacht het politioneel onderzoek af en doet een beroep op eenieder om met respect en op een verantwoordelijke manier met dit schietincident om te gaan. De details van het onderzoek is ons niet bekend en we geven de politie alle ruimte om de zaak te onderzoeken en de daders te achterhalen. Als partij hopen wij dat de dader en eventueel opdrachtgevers snel in de kraag worden gevat.

De partij doet een dringend beroep op de regering om krachtig op te treden tegen dit soort lafhartige personen en de orde en rust te doen wederkeren. Wij vragen de samenleving niet in paniek te raken maar het hoofd koel te houden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May