Castelen: SPA heeft nog een rol te vervullen
21 Jan, 00:00
foto
Guno Castelen, voorzitter van de SPA, zal dit jaar de hamer overdragen. Hij blijft actief in de partij. (Foto: René Gompers)


De Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) heeft nog een rol te vervullen in het land. De partij zal er alles aan doen om bij de komende verkiezingen in het machtscentrum te komen. Er is veel te doen in het land. Dit zei partijvoorzitter Guno Castelen zaterdagavond tijdens de opo yari vergadering van de partij in haar centrum aan de Frederik Derbystraat. Castelen die drie jaar geleden reeds heeft aangekondigd het voorzitterschap over te zullen dragen, is dat van plan dit jaar nog te doen op een te houden partijcongres. De nieuwe voorzitter zal de SPA leiden naar de verkiezingen.

Op de bijeenkomst werden ook nieuwe kaderleden toegelaten tot de partij. Twee mediapersonen, Wayne Telgt en Roberto Ernst van Gold FM hebben besloten hun schouders onder het werk te zetten bij de SPA. Castelen merkte op dat de partij zich ook aan het vernieuwen en verjongen is. Iedereen die een bijdrage wil leveren, is welkom. De SPA gaat voor vernieuwing en verandering op 25 mei 2025. Ook wanneer Castelen de voorzittershamer heeft overgedragen, blijft hij actief zijn bijdrage leveren.

Bestuurslid Robby Berenstein voerde aan dat de huidige regering slechts kijkt naar de belangen van een kleine groep. De VHP en de NDP zijn volgens hem van dezelfde laken een pak. Ze hebben hetzelfde karakter, waarbij belangen van kapitaalsgroepen worden gediend. Berenstein, die ook voorzitter is van C-47, riep op om allianties te vormen, want dat gebeurt al in de vakbeweging. Met vereende krachten moeten problemen in het land worden aangepakt.

Castelen merkte op dat velen zich afvroegen of de SPA er nog is. Hij merkte op dat de regering na de verkiezingen alle ruimte is geboden om de beloften die gedaan waren waar te maken. De partijleiding zelf heeft wekelijks op de dinsdagen vergaderd, vraagstukken besproken en standpunten ingenomen. "We hebben niet stilgezeten", merkte de partijvoorzitter op. Nu is het tijd om weer naar buiten te treden. Hij riep de partijgenoten op om actief een bijdrage te leveren. Er zal naar verschillende districten en wijken gegaan worden om de boodschap van de partij over te brengen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May