Douanekorps verwacht 90 buitenlandse collega's
21 Jan, 08:44
foto


Het douanekorps verwacht ruim 90 gasten uit Aruba, Bonaire en Curaçao. Suriname is gastheer van de Internationale Douaneweek, waarbij er van 23 tot en met 26 januari diverse activiteiten ontplooid zullen worden. De douanedienst én de douanebond verwachten een succesvolle week.

De Internationale Douaneweek start op dinsdag 23 januari met een Meet & Greet. Voor woensdag 24 januari staat er een Switi Sranan Tour door de binnenstad op het programma alsook een borrelavond en een culturele avond. De activiteiten worden voortgezet met een sportdag op donderdag op 25 januari en vrijdag volgen een ceremoniële parade en een gala-avond.

Faizel Pinas, lid van de voorbereidingscommissie tevens ondervoorzitter van de douanebond laat via de Communicatiedienst Suriname optekenen dat het de eerste keer dat Suriname gastland mag zijn voor de ABC-eilanden. De Internationale Douanedag is bedoeld om de douane te lauweren voor het werk dat wordt verricht.

Pinas zegt dat de voorbereidingen gestaag lopen. Er wordt met verschillende ministeries samengewerkt, waaronder Defensie, Justitie en Politie, Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking. Pinas merkt op  dat alle instanties hun best doen om Suriname zo goed mogelijk uit te dragen. Hij voegt eraan toe dat met de leiding van het ministerie van Financiën en Planning en de douaneleiding afstemming is geweest zodat de dienstverlening gedurende Internationale Douaneweek niet gestremd wordt, in Paramaribo noch op de buitenposten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May