Hof stelt verdachte die in ziekenhuis is in vrijheid
13 Jan, 00:56
foto


G.C. verdacht van medeplegen van een roofoverval op een Braziliaan, is door het Hof van Justitie uit gezondheidsredenen in vrijheid gesteld. De advocaten Arjan Ramlakhan en Benito Pick hielden het Hof voor dat de vrouw met een ernstige neurologische aandoening is opgenomen in het ziekenhuis. Er werd een verklaring van de specialist overgelegd. Waarnemend procureur-generaal Shanta Mahadew heeft zich niet verzet tegen het verzoek van de advocaten.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vijf jaar geëist tegen de verdachte. Volgens de verklaring van een medeverdachte was zij de tipgeefster en had zij doorgegeven waar de Braziliaan, die vermoedelijk een hoeveelheid goud bij zich had, zich bevond. Hij werd overvallen door drie mannen, dichtbij een hotel in Paramaribo Noord waarbij hij in zijn been werd geschoten.

Op de reguliere zitting hebben de advocaten steeds gepleit voor de verdachte waarbij zij de kantonrechter vroegen haar vrij te spreken van de algehele tenlastelegging wegens gebrek aan wettig en overtuigend bewijs. De verdachte ontkent enige betrokkenheid. Een andere medeverdachte zou de tipgever kunnen zijn, hij was klusjesman bij een appartement waar het slachtoffer eerder logeerde en waar G.C. woonachtig was. Vier verdachten die nu al twintig maanden in voorarrest zitten, staan in deze zaak terecht.

De zaak staat voor 14 februari op de rol waarbij de rechter uitspraak zal doen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May