Toename arrestaties Surinaamse drugsverdachten in buitenland
11 Jan, 18:40
foto


Het aantal Surinamers dat in het buitenland wordt gearresteerd op verdenking van drugssmokkel is in de afgelopen maanden verontrustend gestegen. Deze toenemende trend baart de Surinaamse autoriteiten grote zorgen, aangezien veel burgers 'zich mogelijk niet bewust zijn van de ernstige gevolgen van hun handelingen'.

Arrestatie in het buitenland brengt brengt veel risico's en ernstige consequenties  met zich mee. Van ernstige beperkingen van persoonlijke vrijheid, communicatie obstakels tot gebrek aan onmiddellijke medische bijstand en langdurige gevangenisstraffen. Consulaire bijstand is niet altijd tijdig en kan niet volledig worden worden verleend, zegt het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.  Suriname heeft niet overal een consulaire vertegenwoordiging, wat bijstand bemoeilijkt voor Surinamers die in het buitenland zijn gearresteerd.

De risico's om te vervallen in illegaliteiten zijn buitengewoon groot en kunnen verwoestende gevolgen hebben voor het leven van betrokken individuen en hun families, zegt het ministerie. Het dringt er bij eenieder op aan om zich voor persoonlijke groei in te zetten op een legale wijze.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May