KPS verlengt sollicitatieprocedure voor politieopleiding
04 Jan, 12:58
foto


Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft de sollicitatieperiode voor de opleiding tot aspirant agent van politie verlengd. Om in aanmerking te komen voor de opleiding moeten sollicitanten minimaal een mulo diploma hebben. Personen tussen 21 en 28 jaar kunnen worden opgeleid tot aspirant agent van politie.

Politiewoordvoerder inspecteur Milton Kensmil antwoordt op een vraag van Starnieuws dat deze sollicitatieperiode vorig jaar al was opengesteld. Besloten is om de periode te verlengen. Hoeveel mensen toegelaten zullen worden tot de opleiding is afhankelijk van hoeveel door de strenge selectieperiode zullen komen. Het streven is er op gericht om met ongeveer 200 rekruten te starten.

Mannen die solliciteren moeten minstens 1.67 m lang zijn en voor vrouwen geldt een lengte van 1.60 m. Er wordt een sporttest gedaan, waarvan zwemmen een onderdeel is. Een geneeskundig en psychologisch onderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.

De online sollicitatie wordt verlengd en geschiedt van dinsdag 9 januari tot en met dinsdag 16 januari 2024 tot 24.00 uur. Er zal dus geen fysieke registratie zijn.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May