SPA kondigt vernieuwde en frisse politieke rol aan
31 Dec, 15:31
foto


Het is eind van het jaar 2023 en het is tijd om te reflecteren wat het jaar ons gebracht heeft en te anticiperen wat wij van 2024 kunnen maken. Wij (de Surinaamse Partij van de Arbeid;SPA) richten deze jaarwisselingsboodschap aan elke burger op Surinaams grondgebied, elke Surinamer buiten de grenzen en ook alle anderen met in hun hart een plek voor Suriname, waar ook ter wereld. Naast deze boodschap zal ook hetgeen verwacht mag worden van de partij in 2024 aan de orde komen.

Onze boodschap is dat u geen hoop op een betere toekomst verliest, ondanks tegenslagen, ellende, duidelijk structureel wanbeleid en/of sociaal maatschappelijke ongevoeligheid van door u gekozen leiders. Leer steeds uit het verleden door steeds te reflecteren op de goede dingen en te leren uit de foutieve. Hierdoor verhoogd u steeds de kans in het kiezen van mensen die werkelijk een goede toekomst voor Suriname willen en kunnen realiseren. 

Mensen die beseffen en begrijpen dat polarisering of voortrekkerij op basis van familie, geloof, cultuur of etniciteit een groot gevaar is voor de onderlinge rust en natievorming. Mensen die beseffen en begrijpen dat ongeacht geaardheid, maatschappelijke stand, geloof, cultuur of etniciteit we allen op de eerste plaats Surinamer zijn. De mogelijkheid voor een beter Suriname ligt in onze handen als Surinamers. Geef dat niet weg, want zo gaat u niet kunnen voorkomen dat een kleine groep voor eens en voor altijd de vele bodemschatten gaat gebruiken voor zelfverrijking. Bodemschatten die gebruikt kunnen worden als sleutel tot beter welzijn en welvaart voor iedere Surinamer. Verlies geen hoop!

Wat kan u verwachten van de SPA in 2024? Een vernieuwde en frisse politieke benadering van onze rol nu in de gemeenschap en uitdragen van een toekomstvisie gestoeld op dezelfde hernieuwde benadering, maar verstevigd door het goede werk in het verleden en de bestaande stevige verbintenissen met het Sociaal Maatschappelijke en de Vakbeweging. De SPA breder presenteren aan de samenleving, anders dan tot nu toe het denkbeeld is van buiten uit.

Onze toekomstvisie presenteren over een scala aan ontwikkelingsonderwerpen. Een visie gekoppeld aan de doelstellingen van onze partij, welke zovelen jaren geleden waren opgesteld en toch nog steeds actueel zijn. Presenteren hoe wij denken om alle toekomstige inkomsten zodanig uit te smeren dat ALLE lagen van de bevolking er beter van worden en niet alleen een handje vol Surinamers. En heel belangrijk de nationalistische geaardheid van de partij te accentueren, een partij voor de werkende mens en niet alleen voor de arbeiders en het arbeidsproces, maar voor eenieder. Geen gepolariseerde partij in geen enkele vorm van polarisatie, maar eentje die er staat voor elke rechtgeaarde Surinamer. Maar meer nog een partij met een programma welke zich richt op welvaart voor elke Surinamer en niet slechts een deel van de samenleving.

We wensen land en volk voor 2024 meer wijsheid, nog meer kracht en een zware dosis aan voorspoed, maar bovenal de wil en het vermogen om nog meer energie in te zetten en samen te proberen naar mei 2025 toe een weloverwogen en voor Suriname goede beslissing te nemen. Laat u zich niet leiden door uitspraken van politici die gouden bergen beloven zonder  concrete beleid- en maatschappijvisie. Laat u zich niet leiden door zij die land en volk willen polariseren puur en alleen uit overweging van eigen enge belangen. Wees zeer kritisch naar IEDERE partij die meent mee te zullen doen aan de komende verkiezingen. 

Laten wij 2024 gebruiken om in mei 2025 een weloverwogen beslissing te kunnen nemen welke ons allen in de 5 jaren daarna zal leiden naar het bouwen van een sterk fundament voor verdere ontwikkeling van ons geliefd Suriname, met welvaart en welzijn vertaald in zowel financiële capaciteit, als maatschappelijke positie en geestelijke vorming.

Het Centraal Bestuur van de SPA namens alle structuren van de SPA
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May