Bevordering officieren KPS nog niet rond; ontevredenheid
31 Dec, 00:58
foto


Ruim 150 officieren van het Korps Politie Suriname hadden verwacht dat hun bevordering vóór eind van het jaar in orde zou worden gemaakt. Zij hebben echter tevergeefs gewacht, zegt Poetini Atompai, voorzitter van de Surinaamse Politie Bond, in gesprek met Starnieuws. Volgens hem zijn de bevorderingen op het bureau van minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie blijven liggen. Hij heeft dit nagetrokken. Hij vindt het erg dat de bevorderingen niet in orde zijn gemaakt.

De bewindsman om een reactie gevraagd, zegt dat hij begrip kan opbrengen voor de officieren die niet blij mee zijn dat hun bevordering nog niet rond is. Die van manschappen die bevorderd moesten worden in een naast hogere rang is wel in orde gekomen, maar bij de officieren gaat het om buiten reguliere bevorderingen. Amoksi heeft de stukken wel ontvangen, maar de staat van dienst ontbreekt. Hij heeft de korpsleiding ook gevraagd om deze in orde te maken.

De bevorderingen zijn er met het Overleg Orgaan van de Politie reeds besproken. Ook is er contact hierover geweest met president Chan Santokhi zegt de minister. Hij verwacht dat in januari de zaken rond zullen komen. De bewindsman legt uit dat aan de bevorderingen in feite ook trainingen zijn gekoppeld. De afgelopen decennia is hier weinig aan gedaan door de Politie Academie.

De minister hoopt de dienststaten zo gauw mogelijk te ontvangen, waardoor deze kwestie in orde gemaakt kan worden. De andere stukken zijn volgens hem al gestuurd naar de president, maar de dienststaten ontbreken nog. Het streven is om in januari deze kwestie af te ronden. Het is gebruikelijk bij het korps dat eind van het jaar de bevorderingen in orde worden gemaakt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May